Kezdődhet a visszaszámlálás: már a végső árajánlatokat várja a BKK a Lánchíd felújítására

Budapest, 2020. december 2. – Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a BKK 2020. december 1-jén felkérte a Lánchíd felújítására jelentkezett gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre. A következő fontos dátum december 15.: ez a határidő a hídfelújításra vonatkozó végső árajánlatok beérkezésére. A BKK bízik abban, hogy kedvező ajánlatok érkeznek, továbbá, hogy a Magyar Kormány is biztosítja a megígért 6 milliárd forintos támogatást, így az ajánlatok beleférnek majd a rendelkezésre álló fedezetbe és jövő tavasszal elindulhat Magyarország szimbólumának halaszthatatlan rekonstrukciója.

A BKK a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytatott az ajánlatadó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, azok költségcsökkentési lehetőségeiről, a szerződéses feltételekről és egyes hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről.

A BKK december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására; az ajánlatokat 2020. december 15-éig várja a társaság. A hídfelújítás halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének. Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férnie a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a Magyar Kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett 6 milliárd forintos támogatást.

A beadott végső árajánlatokról a Budapesti Közlekedési Központ a beérkezett árajánlatok kiértékelése után ad tájékoztatást.

Budapesti Közlekedési Központ