Így kompenzálja a BKK az érvényes bérlettel rendelkező MOL Bubi felhasználókat

Budapest, 2020. november 27. – Kompenzálja a Budapesti Közlekedési Központ azokat a MOL Bubi felhasználókat, akik a közbringarendszer 2020. november végi leállása miatt nem tudják felhasználni az érvényes bérletüket, vagy a bérlethez tartozó alapegyenlegen felül is feltöltöttek használati díjra fordítható keretet. Ahogy a BKK korábban közölte, a MOL Bubi szolgáltatás november 29-e éjszakáig használható, ezután a közbringarendszer téli álomra megy, és tavasszal vadonatúj bringákkal, mobilalkalmazással, többszintű árazással és rugalmasabb használati feltételekkel megújulva tér vissza.

A MOL Bubi előreláthatóan 2021 tavaszán egy vadonatúj, a fejlődő városi közlekedés igényeinek még inkább megfelelő közösségikerékpár-szolgáltatással tér vissza. Ahogy a BKK korábban hírül adta, a közbringarendszer jobb kihasználása és hatékonyabb működtetése érdekében korszerűsíti, fejleszti azt, így a MOL Bubi vadonatúj, fújt gumis kerékpárokkal, rugalmas és a BKK tarifarendszerébe illeszkedő árazással, új informatikai háttérrel, felhasználóbarát mobilalkalmazással és új üzemeltetési modellel érkezik majd. A még érvényes bérlettel rendelkező felhasználók az almazöld bringákat 2020. november 29-én 23:59-ig használhatják, ettől az időponttól kezdve azonban már nem tudnak kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

 

Hogyan kompenzálja a felhasználókat a BKK?

Aki 2020. október 28-a után vásárolt 100 forintos MOL Bubi havi bérletet, annak a BKK a teljes bérletárat visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyára. Akinek éves, féléves vagy negyedéves bérlete van, amely november 29-e után is érvényes, annak a BKK szintén visszautalja a bérletárat, azt mindössze a 100 forintos havibérlet értékével csökkentve. Ez a folyamat automatikus mindenki számára, aki a közbringarendszerbe történt regisztráció folyamán megadta a visszautaláshoz szükséges minden adatot; ha a kompenzációhoz hiányzik például a kártya- vagy bankszámlaszám, a BKK az adott ügyfelet e-mailben keresi majd meg adategyeztetés céljából.

Aki a MOL Bubi bérletéhez az alapegyenlegen felül is töltött fel pénzt a használati díjra fordítható kerethez, annak a BKK a feltöltött összeget visszatéríti. A folyamat ebben az esetben is automatikus, adategyeztetés szükségessége esetén a BKK e-mailben veszi fel a kapcsolatot az adott ügyféllel. Akinek a MOL Bubi-számláján csak a bérlethez tartozó alapegyenleg van feltöltve, azt a BKK nem téríti vissza.

Arról, hogy az előttünk álló téli időszakban miért szünetel a MOL Bubi szolgáltatása, pontosan milyen részletekben újul meg a közbringarendszer, mit köszönhetünk a MOL Bubi elmúlt hat évének, és hogy áll az új közbringarendszer közbeszerzése, a BKK korábbi közleményében olvashatnak. A kompenzációval és a megújulással kapcsolatban további kérdéseket és válaszokat találnak a BKK honlapján.

Budapesti Közlekedési Központ