6 éves a MOL Bubi - túrórudival várják az idei Bringás reggelin a kerékpárosokat

Budapest, 2020. szeptember 8. – Bringás reggelin vendégeli meg a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ 2020. szeptember 9-én, szerdán reggel 7:00 és 9:00 között Budapesten a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett. A Magyar Kerékpárosklub akciója különleges hangsúlyt kap a koronavírus-járvány második hulláma idején.

Túrórudival várják a kerékpárosokat szerdán reggel a MOL Bubi 6. születésnapja alkalmából. A Klub aktivistái és partnerei Budapest 19 kerületében, országosan mintegy 40 helyszínen várják reggelivel a bringázókat. A járványhelyzetre tekintettel kézfertőtlenítővel is készülünk a helyszínen, kollégáink pedig kesztyűben és maszkban várják a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a MOL Bubi vagy saját bringával érkezőket. A helyszínek folyamatosan frissülő listája megtalálható a Kerékpárosklub Facebook eseményén.

A Bringázz a munkába! kampányban az elmúlt évek során több tízezer ember ült nyeregbe, azonban a kampány 2020-as fordulóját átírta az új típusú koronavírus-járvány. A kampány eredeti célja –, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést – továbbra is él, ráadásul a koronavírus és a dugók elkerülésére egyszerre hasznos a gyors, olcsó és egészséges közlekedési mód, amelyet jó volna, ha minél többen kipróbálnának hétköznap is.

A járvány megfékezésére bevezetett esetleges kijárási korlátozások és más, hasonló jellegű intézkedések miatt a kampány mottója is módosult, 2020 üzenete az INKÁBB BRINGÁZZ!

Az rendhagyó kampányról  https://bringazzamunkaba.hu/ oldalon olvasható bővebb információ.