Lépcsőzés nélkül közlekedhetünk a Göncz Árpád városközpont aluljáró két folyósója között

2020. augusztus 29-től, szombattól, a Göncz Árpád városközpontnál az aluljáró két oldalát összekötő gyalogos átjárók mozgólépcsőinek haladási iránya módosításra kerül annak érdekében, hogy mindkét irányban biztosított legyen a lépcsőzésmentes, mozgólépcsővel történő átkelés lehetősége.

A Göncz Árpád városközpont metróállomás melletti aluljárók közötti átkelés a metróalagút alatti átjárókban lehetséges. A mozgólépcsők mindegyike felfelé haladt eddig, azonban lefelé nem volt biztosított a lépcsőzés nélküli haladás lehetősége.

Augusztus 29-től, szombattól a Göncz Árpád városközpont (korábban Árpád híd) aluljáróban, az aluljáró két oldalát összekötő gyalogos átjárókban a mozgólépcsők működési rendjét úgy módosítják, hogy átjárónként egy irányban lépcsőzés nélkül lehessen haladni, így mindkét irányban biztosított legyen a le- és felfelé egyaránt mozgólépcső használatával történő átkelés lehetősége.

A metróállomás környékén tájékoztató táblák segítik az utasokat abban, hogy megismerjék az új közlekedési rendet, többek között padlómatricák is mutatják, hogy melyik irányban lehet kényelmesen átkelni a másik oldalra.

Budapesti Közlekedési Központ