Változás a budai fonódó villamosok közlekedésében július 4-12. között pályakarbantartás miatt

A 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől csak a Nagyenyed utcáig jár, az 59-59A villamos helyett pedig pótlóbusszal lehet utazni 2020. július 4-étől, szombattól 12-éig, vasárnapig, mert a BKV Zrt. villamospálya-karbantartási munkákat végez az Alkotás utcában a Nagyenyed utcai csomópontnál.

A karbantartási munkák idejére, július 4-én az első járatindulástól 12-én, vasárnap az utolsó indulásokig az alábbiak szerint változik egyes budai fonódó villamosok közlekedése:

  •     A 17-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, ezért nem érinti a Tas vezér utca és a Nagyenyed utca közötti megállóit. A járatra a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos megállóiban lehet felszállni.
  •     A 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig csak a Nagyenyed utcáig közlekedik.
  •     A Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér között a – munkálatok ideje alatt a Nagyenyed utcánál ideiglenesen megálló – 139-es, a 140-es, 140A autóbusszal, vagy a rövid gyaloglással elérhető Déli pályaudvarnál átszállva az M2-es metróval, a 17-es, az 56-56A villamossal, illetve a 21-21A, a 39-es, 102-es autóbusszal, az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.
  •     Az 59-es és az 59A villamos nem jár, helyette pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között 59-es jelzéssel. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK FUTÁR alkalmazásban térképes felületen követhetők nyomon: bkk.hu/route/BKK_VP59.

A Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar / Széll Kálmán tér között utazóknak a BKK a Krisztina körúton közlekedő 17-es vagy az 56-os villamos igénybevételét javasolja.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszálláskor, illetve a villamos és a pótlásban résztvevő buszok között történő átszállás esetén (a Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszon) nem szükséges új jegyet érvényesíteni.

Utazását érdemes a villamospótlás időszakában is előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazásban, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti célja eléréséhez.

0Budapest, 2020. július 2.

Budapesti Közlekedési Központ