Milyen lett az Üllői út új kialakítása? - A BKK a közlekedők véleményére kíváncsi

A Budapesti Közlekedési Központ az Üllői úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatban várja a környéken közlekedők véleményét. A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát és ennek fényében dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban csaknem felére csökkent a gépjárműforgalom Budapesten. Ezzel párhuzamosan pedig nőtt a kerékpárral közlekedők száma, ugyanis sokan kerestek átmenetileg biztonságosabb közlekedési módokat. A Fővárosi Önkormányzat még március végén úgy döntött, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, Budapest néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki. Ennek köszönhetően mára a Bartók Béla úton, a Tétényi úton, az Üllői úton, a Nagykörút egy szakaszán és a Villányi úton is használható az új kerékpársáv.

A BKK számára fontos az új kerékpársávokat használók és az azok környékén élők visszajelzése, ezért rendszeresen kikéri az érintettek véleményét. Ezúttal az Üllői úti kerékpársávval kapcsolatban kíváncsi a környéken közlekedők véleményére: mennyire tartják biztonságosnak az új közlekedési rendet, és milyen további észrevételeik vannak a fejlesztéssel kapcsolatban?

A kérdéssor ezen a linken érhető el, ennek segítségével az érintettek 2020. július 5-ig tudják elmondani véleményüket, észrevételeiket. A BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút figyelemmel kíséri a teljes útszakasz összes sávjának használatát és ennek fényében dönt a szükséges korrekciók elvégzéséről. A kérdőív kitöltésével ezt a munkát segíthetik a felmérésben résztvevők.

A kérdőív itt érhető el: https://forms.gle/dvtrncKJnxh33Sjy8