A BKK és a Járókelő közös kampányt indít az Inclusion kutatás-fejlesztési projekt keretében

A BKK projektpartnerként vesz részt a 2017. október 1-jén indult, 3 éves, az Európai Unió Horizon 2020 keretprogramja által 100%-ban finanszírozott INCLUSION kutatás-fejlesztési projektben. A projekt fő célja a közösségi közlekedéshez való hozzáférhetőség vizsgálata, a felhasználói igények megértése és új megoldások kipróbálása. A projekt egyik pilotprogramja a 2019. október 29-én induló, a Járókelővel (www.jarokelo.hu) közös kampány.

A BKK Zrt. és a Járókelő Közhasznú Egyesület 2019 májusában általános együttműködési megállapodást, 2019 júliusában pedig a közös kampány lebonyolítását megalapozó megállapodást írt alá. A közös kampány célja, hogy megérthetők legyenek a vak és gyengénlátó, illetve a mozgáskorlátozott emberek, a babakocsival vagy nehéz csomaggal közlekedők, a turisták, és a huzamosabb ideig Budapesten tartózkodó külföldiek közösségi közlekedés használatához kapcsolódó speciális igényei, és definiálni lehessen a közlekedésükhöz szükséges specifikus szolgáltatások jól működő elemeit és hiányosságait.

Ennek érdekében a Járókelő Közhasznú Egyesület honlapján dedikált bejelentő felületet hozott létre a jarokelo.hu/akadalyoknelkul linken, amelyen keresztül az INCLUSION projekt célcsoportjai bejelenthetik a budapesti közösségi közlekedés egyenlő esélyű hozzáférésével, akadálymentességével kapcsolatos problémáikat, de akár a jó példáikat is. A kampány során a BKK feldolgozza a beérkezett információkat, amelyeket később a közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztési javaslataiba beépítenek.

Budapesti Közlekedési Központ