Július 22-én kezdődik a Szentendrei út felújítása

Elkezdődik a III. kerületi Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti, több mint 1 kilométeres szakasza, valamint környezetének felújítása 2019. július 22-én. A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával kezdődő rekonstrukció során – amelynek elvégzését alapvetően az elhasználódott útburkolat indokolja – az útszakaszt újraaszfaltozzák, továbbá, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül; rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket is. A felújítás várhatóan 2020 tavaszáig tart. Tarlós István főpolgármester tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Pünkösdfürdő utca és a Mátyás király út között, 1075 méteres hosszon újítják fel a Szentendrei utat, továbbá az Ürömi út Szentendrei útba torkolló 50 méteres szakaszát és az itt elhelyezkedő orvosi rendelő előtti teret. A rekonstrukciós munkákra az útburkolat elhasználódása miatt van szükség. A felújítás a környék biztonságos közlekedését, fejlesztését szolgálja.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is elkötelezett a zöldfelületek védelme, megújítása és bővítése mellett. A területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, amelyhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fa kapcsán Tarlós István főpolgármester utasította a beruházást lebonyolító BKK Zrt.-t, hogy a Főkert Zrt.-vel ismételten, tételesen vizsgáltassa felül ezeknek a fáknak az állapotát annak érdekében, hogy minél kevesebb fa kivágására kerüljön sor. A fák megőrzéséről a III. kerületi önkormányzat is tárgyalt a BKK Zrt.-vel.

Nemesdy Ervin

vezérigazgató

BKK Zrt.

Budapest, 2019. július 19.