A Kormány döntésével összhangban folytatódik a Lánchíd rekonstrukciójának előkészítése

Megjelent a Kormány 1248/2019. (IV.30.) Korm. határozata „a Széchenyi lánchíd, a budai Váralagút, valamint a hozzájuk kapcsolódó közterek rekonstrukciójával és fejlesztésével összefüggő intézkedésekről szóló 1447/2018. (IX.18.) Korm. határozat módosításáról”, amelynek értelmében a Széchenyi lánchíd változatlan járdaszélességgel, a jelenlegi látványát megőrizve újítható fel.

A határozatba foglaltak szerint a közbeszerzési eljárás megváltozó műszaki tartalma a közbeszerzési jogszabályok szerint jelentős változtatásnak minősülnek, így 2019. május 9-én a BKK kezdeményezte az elmúlt évben megindított „Széchenyi lánchíd és kapcsolódó projekt” felújítása közbeszerzési eljárásának visszavonását.

A visszavonással párhuzamosan a BKK elindította a megváltozott műszaki tartalomnak megfelelő új közbeszerzési eljárás előkészítését, azért, hogy – változatlan időpontban – 2019 őszén,  a  Széchenyi lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Várhegyi alagút együttes felújítása elindulhasson.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának javaslata alapján a felújításra biztosított fővárosi forrásokat a Kormány 6 milliárd forint támogatással egészíti ki.

Mindemellett elkezdődött a Széchenyi lánchídhoz kapcsolódó közterek, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér egységes koncepció szerinti felújításához szükséges tervezési munka előkészítése is, amelyre a – Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának javaslata alapján, a Kormány és a Főváros együttműködésében – a Kormány biztosítja a felújítás tervezési és előkészítési feladatainak elvégzéséhez szükséges forrást.