A BKK bővíti a 219-es Telebusz járat szolgáltatását

Az első budapesti igényvezérelt járat bevezetése óta eltelt időszakban szerzett tapasztalatok alapján, az utasforgalom alakulását, illetve a korábbi társadalmi egyeztetés során megfogalmazott észrevételeket figyelembe véve, a BKK a III. kerületi Önkormányzattal együttműködve bővíti a 219-es Telebusz-járat szolgáltatását.

A 219-es járat aranyhegyi-ürömhegyi útvonala meghosszabbodik és egyszerűsödik, a fejlesztés következtében Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik a minibusz szolgáltatás. Hétköznap a reggeli és délutáni időszakban a rendszeresen jelentkező nagyobb mértékű utazási igények alapján a 219-es autóbusz igénybejelentés nélkül fog közlekedni.

Az útvonal meghosszabbításának elengedhetetlen feltétele volt, hogy az aranyhegyi és ürömhegyi lakóövezet érintett útvonala alkalmassá váljon a minibusz folyamatos, biztonságos közlekedésére. A szükséges közúti felújítások a közelmúltban befejeződtek, így a járat szolgáltatásának fejlesztése is megvalósulhat.

A fejlesztés részleteivel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a BKK honlapján az alábbi linken: https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/

A 219-es járat közlekedését érintő fejlesztéseket 2019. június 15-én vezeti be a BKK.