Megállóhelyeket akadálymentesítenek majd az 50-es villamos vonalán

Megjelent az 50-es villamos egyes megállóhelyeinek akadálymentesítésére és kiegészítő tervezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása. A Fővárosi Önkormányzat és az Európai Unió által finanszírozott projekt keretében, az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével építik át majd az érintett peronokat.

Jelenleg Budapesten  47 (35 rövid és 12 hosszú) CAF szerelvény közlekedik. A „Budapest villamos és trolibusz járműfejlesztés II. ütem” projekt keretében 2020 folyamán ütemezetten érkező 21 rövid alacsonypadlós villamosjárműből néhány az 50-es villamos vonalán is közlekedik majd (további 5 hosszú jármű már 2019 év utolsó harmadában forgalomba áll az 1-es villamos vonalán). Az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében ezért fontos, hogy a peronok átépítése ezen a vonalon is megtörténjen. A projekt keretében négy megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), és a Szarvas Csárda tér – peronjait építik át. A munkák során megújul a peron- és közvilágítás, utakat és járdákat építenek, egyes megállóhelyek környezetében forgalomtechnikai beavatkozásokat végeznek majd, illetve rendezik a zöldfelületeket is.

A munkák a közbeszerzési eljárás lezárását és a vállalkozási szerződés megkötését követően kezdődnek el. A munkákról és a várható korlátozásokról a BKK időben tájékoztatást fog adni.