A BKK a SLP – SUMP learning fenntartható városi mobilitási program workshopjának házigazdája volt

A BKK, mint projektpartner adott helyszínt az Európai Unió Horizont 2020 kutatás-fejlesztési program keretében megvalósuló fenntartható városi mobilitástervezéssel foglalkozó SUMPs-Up projekt 3. fenntartható városi mobilitási program (SLP – SUMP learning program) workshopjának február 14-15. között.

A kétnapos rendezvény során az eseményen résztvevő városok képviselői megismerkedhettek a Budapesti Mobilitási Tervvel, valamint csoportfoglalkozások keretében a fenntartható városi mobilitástervezés szakértőitől közvetlenül sajátíthatták el a SUMP (sustainable urban mobility plans) szemléletet.

A workshop első napján a BKK szakembereinek előadásai és a műhelymunkák után a fenntartható városi közlekedés jó példájaként a résztvevők megtekintették az 1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig (IKOP-3.1.0-15-2016-00007) projekt helyszíni munkálatait és meglátogatták az M4-es metró irányítóközpontját is.

Az esemény második napján lengyel, svéd, és görög  szakemberek mutatták be városaik jó példáit a fenntartható városi mobilitástervezés megvalósíthatóságának áttekintése mellett.

A budapesti workshop sikeresen lezajlott, résztvevői elismerően nyilatkoztak a budapesti közösségi közlekedésről, annak összetettségéről, valamint a szervezésében, irányításában nagy szerepet játszó fenntartható üzemeltetési szemléletről.

A SUMPs-Up az Európai Unió CIVITAS 2020 kezdeményezése keretében a fenntartható városi mobilitással kapcsolatos három tervhez kötődő három projekt egyike. A projekt nyolc partnerszervezetet és hét partnervárost egyesít, amelyek mindegyike arra törekszik, hogy segítse az európai városokat a tisztább és fenntarthatóbb mobilitás bevezetésében.