Újra kétszer két sávon járható december 17-től a Fehérvári út Újbudán, márciustól folytatódik a felújítás

Visszaadják a forgalomnak a XI. kerületi Fehérvári út felújítás miatt lezárt, Hamzsabégi út és Lecke utca, valamint Csurgói út és Kondorosi út közötti, városhatár irányú útpályáját 2018. december 17-től, hétfőtől, és ettől a naptól a 973-as busz is újra eredeti, menetrend szerinti útvonalán közlekedik. A kivitelezés jövő márciusban a városközpont irányú útpályán folytatódik. A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával idén októberben kezdődött rekonstrukció által az úttest és a gyalogos járda is új burkolatot kap, továbbá felújítják és akadálymentesítik a gyalogátkelőhelyeket.

December 17-től, hétfőtől a téli időszakra újra mindkét irányba kétszer két sávon lesz járható a Fehérvári út Hamzsabégi út és Lecke utca, valamint Csurgói út és Kondorosi út közötti szakasza, mert visszaadják a forgalomnak a városhatár irányú útpályát. A jelzőlámpákat újra üzembe helyezik, a KRESZ-táblákat visszahelyezik és ideiglenesen felfestik a fontosabb burkolati jeleket. Ettől a naptól a 973-as éjszakai buszjárat is eredeti, menetrend szerinti útvonalán jár majd.

A Fehérvári út ezen két útszakaszán jövő tavasszal folytatódik a felújítás a városközpont felé vezető útpályán; a rekonstrukció idején, várhatóan a nyár elejéig érvényes ideiglenes forgalmi rendről a BKK a márciusi munkakezdés előtt ad majd tájékoztatást. A felújításhoz kapcsolódóan mindkét irányba kerékpársávot is felfestenek, azonban a városhatár irányú útpálya kerékpársávját is csak tavasszal adják majd át.

A Fehérvári út Hamzsabégi út és Lecke utca, valamint Csurgói út és Kondorosi út között a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával zajló felújítás által új útburkolatot kap az úttest és a gyalogos járda, mindkét irányba kerékpársávot alakítanak ki. Felújítják és akadálymentesítik a gyalogos átkelőhelyeket. A gyalogátkelőhelyeken és az útcsatlakozásoknál szegélyfüleket építenek, amelyek növelik azok biztonságát, valamint az úttal párhuzamos és a ferde parkolást is rendezetté teszik.

Budapest, 2018. december 15.

Budapesti Közlekedési Központ