Családbarát Vállalat 2018 címet kapott a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ is elnyerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított Az Év Családbarát Vállalata elnevezésű díjat. Ezt a címet a felkért szakmai zsűri előterjesztése alapján évről-évre olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek családbarát cégkultúrájukkal példaként szolgálnak más munkáltatók számára.

A BKK az elmúlt években jelentős lépéseket tett a családbarát szemlélet vállalaton belüli megteremtéséért. A munkavállalók igény szerinti időbeosztásán, és a gyermeknevelést támogató juttatások biztosításán túl a társaság többek között ismeretbővítő képzéseket tartott a gyermekgondozásról visszatérő kollégák számára; játszósarkokat alakított ki arra az esetre, ha egy dolgozó a gyermekével érkezik munkahelyére; illetve családi-, sportnapot és más hasonló közösségépítő rendezvényeket szervezett.

Budapest közlekedésszervezője továbbra is fontos célnak tekinti, hogy felhívja a figyelmet arra, több olyan munkahelyre van szükség, amely segíti a család és a hivatás egyensúlyának megteremtését, ezért is tartja kiemelkedőnek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezését. A BKK a jövőben is több családbarát intézkedés bevezetését tervezi, amelyek célja, hogy a munkahelyen is érvényesüljön a munka melletti gyermekvállalás súlya.