Megjelent a III. kerületi Mátyás király út Bajáki Elemér utca – Szentendrei út közötti szakasz felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása

A III. kerületi Mátyás király út Bajáki Elemér utca és Szentendrei út közötti szakaszának felújítása keretében parkolóhelyeket alakítanak ki, átépítik a szegélyt, korszerűsítik a közvilágítást, kamerákat telepítenek, összehangolják a lámpaprogramokat, illetve gondoskodnak a terület zöldfelületeinek rendezéséről is. A munkák várhatóan 2019. első negyedévében indulnak, a kivitelezés időtartama mintegy 6,5 hónap.

Az említett útszakasz északi oldalán parkolóöblöket alakítanak ki, a déli oldalon a szegély és a járda átépül, valamint két helyen ferde beállású parkolóhelyek jönnek létre. A tervezési területen 33 db új gömbakác fát telepítenek, az összefüggő zöldsávokba a terv szerint 2712 talajtakaró cserjét ültetnek.

A 3-as, 5-ös, és 7-es számú házak előtt az út kiszélesedése megszűnik, ezek helyén 45 fokos parkolóállások létesülnek, amelyek nem a gyalogos felületen keresztül közelíthetők meg.

A Batthyány utca csomópontban a főúton a kétirányú útpálya jelenleg 1,5 m széles középszigettel van elválasztva, itt azt a gyalogátkelők szélességében 2,5 méteresre szélesítik ki.

A Mátyás király út további 100 m hosszú szakaszán a Bajáki utcáig a szegélyek és járdák is újjáépülnek.

A Batthyány és a Rákóczi úton csak a felső két réteg aszfalt cseréje szükséges. A Mátyás király út teljes pályaszerkezete átépül. A Szentendrei úti és a Batthyány utcai csomópontokban forgalomfigyelő kamerákat telepítenek.

A Mátyás Király út Szentendrei úti és Batthyány utcai kereszteződésében is jelzőlámpás forgalomirányítás működik, ezeket összehangolják.

A Batthyány utcai csomópontban a gyalogos átkelők jelenlegi megvilágításán is javítanak, új közvilágítási oszlopokat helyeznek ki.