Megjelent a II. kerületi Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér közötti szakaszának felújítására kiírt ajánlati felhívás

2018. október 5-én megjelent a II. kerületi Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér közötti szakaszának felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása. A munkák megkezdése a közbeszerzési eljárás lezárultát, a vállalkozási szerződés megkötését követően 2019 első negyedévében várható, a kivitelezés várható időtartama mintegy hét hónap.

A munkálatok során több mint két kilométernyi útszakasz újul meg, minden járdaszakasz beton térkő burkolatot kap, illetve a kapubehajtók burkolatát is megerősítik. Az útszakaszt használók közlekedésének könnyítése érdekében új jelzőlámpákat telepítenek. A gyalogosok biztonságos átkelésének biztosítása érdekében azoknál az átkelőknél, ahol nincs lámpa, középszigeteket létesítenek. A szabálytalan parkolások megakadályozása érdekében parkolásgátló oszlopsorokat helyeznek ki, illetve megújulnak a jelenlegi parkolóhelyek. A munkálatok során füvesítéssel és talajtakaró cserjék ültetésével megújulnak a zöldfelületek is.