Közeleg a tanév kezdete, érdemes időben megvásárolni a havibérletet

Az iskolai nyári szünet végén, a tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a közlekedési bérletet vásárlók száma. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ – ahogy évről-évre ebben az időszakban –felhívja a figyelmet: érdemes elővételben megváltani az utazáshoz szükséges bérletet. A BKK által forgalmazott havibérletek immár tíz éve tetszőleges kezdőnappal válthatók meg, azaz beszerzésükkel nem szükséges szeptember 1-ig várni. Az utazáshoz szükséges jegyek, bérletek városszerte 25 értékesítési ponton (ügyfélközpontban, pénztárban) és éjjel-nappal közel 370 BKK-automatában megvásárolhatók. A tanulók számára 2018. október 30-ig szükséges gondoskodni a diákigazolványok új tanévre szóló matricával történő érvényesítéséről. 

A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK javasolja: aki teheti, elővételben váltsa meg bérletét. A BKK www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető térképes értékesítésipont-keresőjében akár helyszínre, akár nyitvatartási időre is keresve könnyen, gyorsan megtalálható a legközelebbi ügyfélközpont, pénztár vagy automata. A BKK a közösségi közlekedés használatához szükséges jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket 25 ügyfélközpontban és pénztárban, valamint közel 370, a hét minden napján éjjel-nappal elérhető jegy- és bérletkiadó automatával biztosítja.

A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatás a 2017/2018-as tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2018. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehető igénybe. Ezek lejártát (de legkésőbb november 30-át) követően csak a 2018/2019-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

A tanévkezdés napján, 2018. szeptember 3-án életbe lép a fővárosi közösségi közlekedés tanítási időszakban érvényes menetrendje, ezzel kapcsolatban a BKK rövidesen részletes tájékoztatást ad.

Budapest, 2018. augusztus 28.

Budapesti Közlekedési Központ