Újabb fejlesztések a repülőtéri járatokon június 16-tól

2018. május közepe óta a korábbinál sűrűbben, 20 percenként közlekedik a repülőtéri 100E autóbuszjárat, ráadásul mind a hajnali, mind a késő éjszakai órákban bővült az üzemideje is. Amint azt Tarlós István főpolgármester korábban már bejelentette – és ahogy azt a BKK is közölte – június 16-tól további kedvező változások lépnek életbe a repülőtéri autóbuszjáratok közlekedésében, kényelmesebbé téve a Liszt Ferenc repülőtér és a belváros közötti utat: bővülnek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek, a repülőtér indulási szintjére érkezik a 100E busz, a 200E busz pedig a továbbiakban éjjel-nappal közlekedik.

2018. június 16-tól újabb kedvező változások lépnek életbe a repülőtéri autóbuszjáratokon. Ezek egyike, hogy ettől a naptól a 100E busz a Liszt Ferenc repülőtér indulási szintjére érkezik – ezzel is segítve, hogy az utasok minél gyorsabban megközelíthessék a terminál bejáratát és a check-in pultot –, miközben a belváros felé továbbra is az érkezési szintről indulnak a járatok.

Tovább bővültek a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges jegyvásárlási lehetőségek is: újabb jegy- és bérletkiadó automatákat helyeztek üzembe a 100E buszjárat Deák Ferenc tér M és Kálvin tér M megállójában, kiegészítve az aluljárókban üzemelő automaták szolgáltatását. Mindkét automatából – ahogy a többi, közel 370 berendezésből is – megvásárolható a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, 900 forintos repülőtéri vonaljegy. A repülőtéren mindkét terminál érkezési szintjén egy-egy BKK ügyfélpont és több automata is az utasok rendelkezésére áll.

A Liszt Ferenc repülőtér közösségi közlekedési kiszolgálása 0-24 órában biztosított. A jobb éjszakai kiszolgálás érdekében június 16-tól éjjel-nappal közlekedik a 200E autóbusz, nappal Kőbánya-Kispest metróállomásig, míg a metró üzemidején túl (késő éjszaka és kora hajnalban)  a jobb átszállási kapcsolatok érdekében a buszok Határ út metróállomástól indulnak. Ezáltal kényelmesebb, összehangolt átszállási kapcsolat áll rendelkezésre a belvárost érintő éjszakai járatokkal. A 200E autóbusz éjjel-nappali üzemével párhuzamosan a 900-as éjszakai busz közlekedtetése nem indokolt, így az a továbbiakban nem jár. A dél-pesti lakóterületek felől a repülőtér elérését éjszaka a 980-as és a 200E autóbusz – Csévéző utcai átszállással – továbbra is biztosítja.

A repülőtéri 100E autóbuszvonal fejlesztéseként május közepén vezettek be új menetrendet: a korábbi 30 helyett 20 percenként indulnak a buszok a Liszt Ferenc repülőtér, illetve a belváros felé; az azóta eltelt időszak tapasztalatai alapján az új menetrend bevált, a sűrűbb buszközlekedés kényelmesebb utazást tesz lehetővé azoknak, akik igénybe veszik a járatot. Bővült a vonal üzemideje is: a hajnali első járat korábban, az utolsó éjszakai pedig később indul, hogy még többen vehessék igénybe a 100E szolgáltatásait. Az első időszak tapasztalatai alapján az utasok kihasználják az új korai, illetve késői buszindulásokat is.