A Föld napja a FŐKERT-tel - Tavaszi önkéntes parkszépítés a Népligetben

A FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is megrendezte a Föld napjához kapcsolódó „Miénk itt a Park!” önkéntes parkszépítő akcióját, melynek helyszíne a Népliget volt. A rendezvény keretein belül több mint 450 fő vett részt a cserjeültetésben, füvesítésben, gyöngykavics-terítésben, illetve padfestésben.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. szeretetett volna lehetőséget biztosítani a lakosságnak arra, hogy betekintést nyerjenek a zöldfelület-gondozás rejtelmeibe, valamint részt is vegyenek néhány fenntartási munkában. A kertészeti előképzettséget nem igénylő feladatok szakmai irányítását természetesen a Társaság biztosította a résztvevőknek.

A rendezvényt Kőbánya polgármestere, a rendezvény fővédnöke, D. Kovács Róbert nyitotta meg beszédével. Ezt követően a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szabó József és Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója üdvözölte néhány szóval az egybegyűlt lelkes önkénteseket. A rövid köszöntőket követően meg is kezdődött a munka.

A kertészeti munkákból kicsiktől nagyokig mindenki egyaránt kivette a részét. Az általános és a középiskolások mellett különböző cégek is részt vettek a rendezvényen, hogy közösen szépítsék meg a Népligetet.

A Társaság idén először „Miénk itt a Pad!” címmel padfestő pályázatot is hirdetett középiskolások számára. A felhívás nagy népszerűségnek örvendett, így végül 12 egyedi mintájú pad megfestésére került sor. Az egyedi tervezésű padok megfestéséhez a Budapesti Közlekedési Központ lelkes munkatársai is hozzájárultak, négy padot is lefestettek. „A Társaság célja nem csupán a biztonságos, kiszámítható és fenntartható közlekedés, valamint a kooperatív térségi kapcsolatok létrehozása, hanem az élhető városi környezet megteremtése is” – mondta el Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.