Megújul az Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontja

Elkezdődött a III. kerületi Ország út – Pünkösdfürdő utca csomópontjának több ütemben történő átépítése, amely várhatóan 2018 szeptemberéig tart. A munkálatok során megújul az Ország út lakótelep felőli oldalának, illetve az Ország út HÉV-állomás felőli oldalának útpályája és az út mellett haladó járda. A felújítás alatt, a tervek szerint június közepétől kezdődően a HÉV-átjáróban a forgalom egyirányú lesz az Országút felől a Batthyány utca felé, illetve a munkálatok előrehaladásával folyamatosan változik majd a közlekedési rend az Ország úton. A felújítással kapcsolatos forgalmi változásokról a későbbiekben a BKK később ad részletes tájékoztatást.

A felújítás elkezdésétől június közepéig – a hírközlési hálózat kiváltása miatt – a zöldterületeken történik majd a munkavégzés, majd június közepétől várhatóan 2018 szeptemberéig elvégzik az útpálya és a járda burkolatának a felújítását.

A csomópont átépítésével megújul az út teljes pályaszerkezete, a gyalogosok biztonságos átkelésének biztosítása érdekében a gyalogátkelőhelyekhez középszigetek épülnek, az új főirány (Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca) fölérendeltsége miatt a csomópont geometriája változik, az Ország út mellékiránnyá válik, így azt is átalakítják annak érdekében, hogy az út alárendeltsége felismerhető legyen a közlekedők számára.

Az Ország út és a Szentendrei út nyugati oldalán új, két méter széles járda épül, csatlakozva a már meglévő járdákhoz, a buszmegálló is új burkolatot kap, illetve a közvilágítás fényforrásai is megújulnak.

A munkálatoknak köszönhetően a zöldfelület is megújul, aminek keretében több mint 130 fát ültetnek.