November elején további vadonatúj buszok állnak forgalomba Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján újabb 30 vadonatúj szóló Mercedes Conecto autóbusz áll forgalomba 2017. november elején, Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a BKV Zrt. által üzemeltetett buszok az észak- illetve kelet-pesti vonalakon, elsősorban a XVI. és a XVII. kerületben közlekednek majd.

A nyár folyamán mintegy 90 vadonatúj autóbusszal bővült fővárosi járműflotta tovább fiatalodik: a BKK megrendelésére 30 vadonatúj, alacsonypadlós Mercedes Conecto szóló autóbusz kezdi meg a szolgálatot Budapest utcáin. Az új járművek november elején az M3 metrópótlás megkezdésével párhuzamosan, ütemezetten állnak forgalomba. Az új buszok az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők. A nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért kamerarendszer is működik a buszokon.

Idén eddig  összesen mintegy 120 darab vadonatúj autóbusszal bővült a főváros járműparkja. A járművek kivétel nélkül mind az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek, ezzel jelentősen javítottak Budapest közösségi közlekedésének színvonalán.