Ismét fiatalodott a budapesti járműflotta

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján újabb 13 vadonatúj Mercedes Conecto autóbusz állt forgalomba 2017. július elején Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére a BKV Zrt. által üzemeltetett szóló buszok az észak- illetve kelet-pesti vonalakon, elsősorban a XVI. és a XVII. kerületben közlekednek.

Tovább fiatalodott a fővárosi járműflotta: a BKK megrendelésére 13 vadonatúj, alacsonypadlós Mercedes Conecto szóló autóbusz kezdte meg a szolgálatot Budapest utcáin. A most forgalomba állított járművekkel tovább javul a szolgáltatás színvonala, tanítási szünetben – a hétvégi napokhoz hasonlóan – nagyrészt már csak akadálymentes, légkondicionált autóbuszok közlekednek a fővárosban. Az új buszok az EURO VI környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők. A nyári hónapokban légkondicionált utastér teszi komfortosabbá a buszokon való utazást. Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért kamerarendszer is működik a buszokon.

Ezt megelőzően, június közepén 30 vadonatúj Mercedes Conecto csuklós busz állt forgalomba a BKV Zrt. üzemeltetésében, illetve 15 vadonatúj MAN Lion’s City A21 autóbusz a VT-Arriva Kft. szolgáltatásával. A fejlesztések azonban továbbra sem állnak le, a Fővárosi Önkormányzat tervei szerint augusztusban 15, majd szeptembertől további 15 szintén vadonatúj szóló MAN Lion’s City A21 típusú alacsonypadlós autóbusz áll az utasok szolgálatába.