A vizes-világbajnokság helyszínei is megközelíthetők a MOL Bubival

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával 11 új gyűjtőállomással és 200 almazöld kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringrarendszer, így már 123 helyszínen 1486 kerékpárral várja használóit. A rendszer az indulása óta jelentősen fejlődött, a gyűjtőállomások száma 62%-kal, a kerékpárok száma 35%-kal nőtt. A Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnoksághoz kapcsolódóan tovább nőtt a MOL Bubi szolgáltatási területe, így több olyan helyszínre is el lehet tekerni, amelynek fontos szerepe lesz a vizes-világbajnokságon.

„Mára már a közösségi közlekedés szerves része a MOL Bubi. A vizes-vb helyszínei közelében telepített gyűjtőállomások lehetővé teszik a világbajnokság versenyeire kilátogatóknak, hogy Budapest legzöldebb, új alternatívát nyújtó közösségi közlekedési eszközével közelítsék meg a versenyeket” – mondta Dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Hozzátette: a gyűjtőállomások helyszíneinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vegyék.

„Miközben a magyar női és férfi vízilabda-válogatott prémiumfokozatú, valamint több úszó egyéni támogatójaként a nyári sportsikereket szeretnénk támogatni, a MOL Bubi bővítésével többek között ahhoz járulunk hozzá, hogy Budapest újabb részeit is hozzákapcsoljuk a fővárosi közbringahálózathoz” – fogalmazott Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. A MOL Bubi létjogosultságát mi sem igazolja jobban, mint hogy két héttel ezelőtt Pozsony városa úgy döntött: a MOL szlovák leányvállalatával együttműködve hoz létre integrált közbringarendszert, amely a tervek szerint jövőre indul. – tette hozzá.

A budapesti bővítéssel új gyűjtőállomás létesült például a Duna Aréna előtt, a Forgách utcánál, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Párkány utca–Viza utca, a Kárpát utca–Tisza utca, a Népfürdő utca–Dunavirág utca, a Gogol utca–Pozsonyi út találkozásánál is. A most lezárult fejlesztések nyomán a MOL Bubi bringákat már négy helyszínen lehet a Margitszigeten letenni és felvenni: a Centenáriumi emlékmű mellett lévő gyűjtőállomáson kívül a Hajós Alfréd uszodánál, a Palatinus strandnál és a Zenélőkútnál.

Az új gyűjtőállomások és kerékpárok tovább növelhetik a MOL Bubi népszerűségét, amely a most lezárult fejlesztések révén már 123 állomáson összesen 1486 biciklit tesz hozzáférhetővé. A legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek.

A „Budapesti közbringarendszer és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 703 millió forint, amelyből 703 millió forint az EU-s támogatás. A most megvalósított 11 új gyűjtőállomás és a 200 kerékpár beszerzése és beüzemelése ebből az összegből nettó 95 millió forintot jelent.

Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság Budapesti Közlekedési Központ