Tavasszal újra kizöldülnek a MOL Bubi bringák

2017. március 1-jén véget ér a MOL Bubi téli üzeme, és újra üzembe áll az összes budapesti közbringa, miután a téli időszakban átvizsgálták azokat, és elvégezték rajtuk a szükséges javításokat. Tavasszal egyre többen ülnek kerékpárra, nekik is jó hír: a MOL Bubi közbringarendszer immár 1286 biciklije vehető igénybe 112 gyűjtőállomáson. Előreláthatóan a kora nyáron 12 új gyűjtőállomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben; ezeket a tervek szerint az idei év második felében, illetve 2018-ban újabb állomások követik majd. Az új gyűjtőállomások üzembe helyezésével párhuzamosan növekszik majd a bringák száma is.

Véget ért a MOL Bubi közbringarendszer téli üzeme. Az elmúlt időszakban átvizsgálták a kerékpárokat és elvégezték rajtuk az esetlegesen szükséges javításokat, amelynek eredményeképpen március 1-jétől, szerdától mind az 1286 almazöld kerékpár újra igénybe vehető, és egy kis meglepetéssel várja a MOL Bubizókat. A 2016. novemberi bővítés óta immár 112 gyűjtőállomáson vehetők igénybe a közbringák. A tervek szerint az idei évben további gyűjtőállomások épülnek: a FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan várhatóan 12 új állomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben, VEKOP pályázati forrásból. Budapest Főváros Önkormányzata elkötelezett a MOL Bubi rendszer fejlesztését illetően, ezért 2017. második felében csaknem két tucat gyűjtőállomással és előreláthatóan több száz új almazöld bringával gazdagodik a rendszer.

A 2014-ben indult MOL Bubi közbringarendszer elindulásával új fejezet nyílt a budapesti kerékpáros közlekedésben; a MOL Bubi célja, hogy a bringás közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A közbringarendszer sikerességét mutatja, hogy az elmúlt két és fél évben a felhasználók becsült száma (az egy regisztrációval egyidőben 4 kerékpár bérelhetőségének köszönhetően) bőven 100 ezer felett alakult. 2014 szeptembere óta több mint 1,5 millió utazás történt a rendszerben – a MOL Bubizás a téli időszakban sem hagyott alább, hiszen sokan rájöttek, hogy a hidegben is érdemes bringára pattanni  – és a becslések szerint összesen több mint 3 millió kilométert kerékpároztak a felhasználók.  A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig. Ez is mutatja, hogy a MOL Bubi az eddig megszokott közösségi közlekedési eszközök alternatívája, más közösségi közlekedési móddal kombinálva használják az ügyfelek.

Az elmúlt időszakban több kisebb fejlesztéseken estek át a MOL Bubi kerékpárok: folyamatos cserével új markolatot, kosarat, csengőt, első lámpát, kormánytáblát, kábeleket kaptak a biciklik. Bízunk abban, hogy ezeknek a felhasználóknak fontos korszerűsítéssel hozzájárulunk a közbringarendszer felhasználóinak töretlen lelkesedéséhez.

További információk a közbringarendszerről a molbubi.bkk.hu olvashatók, míg a https://molbubi.bkk.hu/tiz_erv.php linken 10 pontban soroljuk fel, miért érdemes a MOL Bubit választani.