Már véleményezhető a BKK új Üzletszabályzatának tervezete

A Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatok alapján, valamint a vonatkozó szabályozás változására való tekintettel módosítja Üzletszabályzatát. A BKK honlapján közzétett tervezetet bárki véleményezheti a közzétételt követő 15 napon belül, amelyben a közlekedésszervező társaság számít ügyfelei közreműködésére.

Nyilvánosságra hozza Üzletszabályzatának módosítását a Budapesti Közlekedési Központ, amely részletesebben az alábbi oldalon ismerhető meg. A szabálytervezettel kapcsolatos észrevételeket 2016. november 4-ig lehet jelezni a közlekedésszervező társaságnak a honlapon található űrlapon. A jelenleg hatályos üzletszabályzatot az elmúlt időszakban bekövetkezett változások és a napi közlekedésben szerzett tapasztalatok alapján újítja meg a BKK a 213/2012. (VII. 30.) Kormányrendeletre és a 195/2016. (VII. 13.) Kormányrendeletre tekintettel.

A véleményezés után az Üzletszabályzatot a közlekedésszervező a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak (NKH) jóváhagyásra benyújtja. A Budapesti Közlekedési Központ a kérelmében az Üzletszabályzatra érkezett, de el nem fogadott lakossági észrevételekről is tájékoztatja a Hatóságot. Az Üzletszabályzatot annak jóváhagyásától számított nyolc napon belül teszik közzé a közlekedésszervező cég honlapján. A BKK szeretné, hogy minél többen véleményezzék a terveket, hogy a leendő szabályzatban a lehető legnagyobb mértékben tükröződjenek a fővárosban közlekedők elvárásai, ezért számít valamennyi érintett ügyfél segítségére.