Tovább bővül a hűvösvölgyi P+R parkolóhelyek száma

Újabb P+R parkoló épül Hűvösvölgyben a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában. A fejlesztés után összesen 160 várakozóhely áll majd az autóval közlekedők rendelkezésére a hűvösvölgyi villamos-végállomás térségében.

A Hűvösvölgyi út 207. számnál található parkoló területét az építkezés idején lezárják, a munkák során megújul az eddig parkolásra használt rendezetlen terület. A kivitelezést követően a terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kap és egy 80 férőhelyes, korszerű, közvilágítással és kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az autóval közlekedők rendelkezésére. A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is lesznek.

Az új P+R parkoló a meglévő másik, ugyancsak 80 férőhelyes hűvösvölgyi parkolóval ellentétben egyelőre nem lesz őrzött, fizetős, azonban a későbbiekben itt is beléptető-rendszer épülhet ki. A kivitelezés előreláthatólag 2016 októberének első felében indul és várhatóan még az idei évben befejeződik.