Judit és Gábor lettek a 2016-os év sofőrjei

A BKK ügyfeleinek döntése alapján a 20 éve járművezetőként szolgáló Harkai Józsefnét, Juditot és a színészként is dolgozó Garamszegi Gábort választották a legjobb trolibusz-, illetve autóbuszvezetőnek idén. A Budapesti Közlekedési Központ által készített videókat több mint félmillióan tekintették meg és közel 10 ezer szavazat érkezett az Év sofőrje díj várományosaira.

A Budapesti Közlekedési Központ által meghirdetett versenyben az a járművezető vehetett részt, aki 2015. január elseje óta nem okozott saját hibás balesetet, akinek a munkájára nem érkezett az utasok részéről megalapozott panasz, illetve aki a munkáját mindig határidőre és pontosan elvégezte.

Több mint félmilliószor nézték meg a videókat

Az Év sofőrje verseny 2016 eredményhirdetéseA játék két szavazási körből állt. Első körben a szolgáltatók – BKV Zrt., VT-Arriva Kft., VOLÁNBUSZ Zrt., –  által jelölt járművezetőkre, illetve az ügyfelek jelöltjeire, összesen 33 dolgozóra lehetett szavazni. A legtöbb szavazatot begyűjtő három buszvezető, valamint egy trolibuszvezető jutott tovább. A közönségszavazatokon kívül a BKK szakmai zsűrije is kiválasztott a jelöltek közül három további autóbusz- és egy trolibuszvezetőt, akik szintén a második körbe kerültek. Az így összeállt nyolc versenyzőről bemutatkozó videó készült, amelyekre 2016. szeptember 12-től 21-ig lehetett szavazni a BKK közösségi média oldalán.

A járművezetőkről készített videók rendkívül sikeresek voltak: másfél hét alatt több mint félmilliószor tekintették meg a versenyzők filmjeit. A megadott határidőig közel 10 ezerszer nyomták meg a tetszik gombot a jelöltek videói alatt. A legtöbb szavazatot autóbusz-kategóriában – összesen 3256-ot – Garamszegi Gábor, trolibusz-kategóriában pedig – összesen 662 szavazatot – Harkai Józsefné, Judit kapta, így a Budapesti Közlekedési Központ ügyfeleinek szavazata alapján ők lettek az év legjobb sofőrjei.

A nyertesek: Harkai Józsefné és Garamszegi Gábor

Garamszegi Gábor és Harkai JózsefnéHarkai Józsefné édesapja buszvezető volt, gyerekként nagyon szeretett vele utazni, gyermekkori álma volt, hogy egyszer egy piros troli kormánya mögé ülhessen. Juditnak 1996-ig kellett várnia az álom beteljesülésére, azóta, azaz 20 éve főképp Zuglóban és a belvárosi vonalakon közlekedik. Az év trolibuszvezetője bemutatkozó kisfilmjében úgy fogalmazott, hogy a vezetés mellett számára a legfontosabb az utasokkal való sok-sok találkozás.

Garamszegi Gábor a Szép Ernő Színház tagja, emellett szinkronizálni is gyakran hívják, többek között a Trónok Harca című sorozatba. Saját bevallása szerint legjobban a kertvárosi autóbuszvonalakon szeret dolgozni, mert ott személyes kapcsolatot tud kiépíteni az utasokkal, sokakat név szerint is ismer. A 3 gyermekkel és 6 unokával büszkélkedő év sofőrje úgy nyilatkozott: jó érzéssel tölti el, hogy hasznos munkát végezhet és ezzel a közösséget is szolgálhatja.

Dr. Dabóczi KálmánDr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója a díjátadó rendezvényen személyesen gratulált Harkai Józsefnének és Garamszegi Gábornak akik immár hivatalosan is az év legjobb autóbusz- és trolibuszvezetői. A vezérigazgató elmondta, hisz abban, hogy emberibbé lehet tenni a főváros közlekedési rendszerét, amiben óriási szerepe van a járművezetőknek, hiszen napi szinten érintkeznek az utasokkal. Nem a járművek vonzereje teszi sikeressé, szerethetővé a közlekedést, hanem az azokon dolgozó emberek. Hangsúlyozta, hogy az autóbusz és trolibuszvezetők tisztességesen helytállnak a mindennapokban, annak dacára is, hogy időnként hajlamos a közvélemény kizárólag a negatív eseteket kiemelni.

A közlekedésszervező társaság vezetője mellett Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a VT-Arriva Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. képviselői  is gratuláltak valamennyi jelöltnek, és megköszönték a munkát, amivel jelentősen hozzájárulnak a társaságok kedvező megítéléséhez.

A BKK felkérésére a ráckevei Duna Relax & Event Hotel egy kétszemélyes wellness hétvégével jutalmazta meg az év sofőrjeit. Mivel az egyik nyertes a második helyen záró jelöltnek ajánlotta fel saját jutalmát, ezért a hotel újabb pihenő csomagot ajánlott fel még az eredményhirdetés közben. A további hét jelöltet ajándékcsomaggal jutalmazták.

az-ev-soforjei