Nincs járatritkítási csomag a BKK-nál

A BKK cáfolja az Index Újból itt a BKV mumusa, a járatritkítás címmel megjelent és több sajtótermék által átvett információkat, miszerint járatritkítási csomagot tervezne. Szeptember 1-jétől, a leírtakkal ellentétben, ismét a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járművek, a jelenlegi iskolaszüneti menetrendekhez képest több mint 200 járművel több közlekedik majd a fővárosban.

A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát. Augusztus 28-tól folytatódik a budai fonódó villamoshálózat peronjainak átépítése a Villányi úton és az Alkotás utcában, ennek keretében újabb 20 peron épül át a térségben, a nyári Fehérvári úti és Bartók Béla úti peronfelújítás folytatásaként. Az átépítés miatt október közepéig egyes villamosjáratok összevontan, vagy terelt útvonalon közlekednek, így a budai fonódó villamoshálózaton vágányzári menetrend lesz érvényben. A változásokról a BKK sajtóközleményben adott tájékoztatást.

A Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek.

A BKK, mint felelős közlekedésszervező, a főváros elvárásának megfelelően, folyamatosan vizsgálja a közösségi közlekedési hálózat utasforgalmának alakulását, és ez alapján az igények változásának megfelelően alakítja a szolgáltatást.