Indul az Év autóbusz- és trolibuszvezetője verseny

A Budapesti Közlekedési Központ az utasok segítségével keresi az év legjobb autóbusz- és trolibuszvezetőjét. A megmérettetésen azok a főváros közösségi közlekedési járatain szolgáló járművezetők vehetnek részt, akik az utasok és a munkáltató szerint példamutatóan végezték eddigi munkájukat. A verseny lehetséges jelöltjeire bárki javaslatot tehet július 15-éig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keresi az év legjobb autóbusz- és trolibuszvezetőjét, vagyis azt a járművezetőt, aki szereti a munkáját, mindig udvarias és segítőkész az utasokkal, ezen kívül betartja a munkakörére vonatkozó szabályokat is. A közlekedésszervező társaság a legjobbak kiválasztására versenyt hirdet, amire azok a Budapesten közlekedő buszokat és trolibuszokat vezető munkatársak nevezhetnek, akiknek 2015. január elseje óta nem volt balesetük saját hibájukból, és nem érkezett megalapozott utaspanasz sem a munkájukra. A versenyben a BKK szolgáltatói, azaz a BKV Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt. és a VT-Arriva Kft. munkatársai vehetnek részt.

A jelöltek kiválasztásában nem csak a járművezetők, hanem az utasok segítségére is számít a BKK. Az év autóbusz- és trolibuszvezetője verseny résztvevőire az evsoforjebkk.hu címen lehet javaslatot tenni a járművezető nevének feltüntetésével, vagy annak jelzésével, hogy pontosan mikor és milyen rendszámú autóbuszon, vagy pályaszámú trolin dolgozott az illető. A javaslatokat július 15-éig lehet elküldeni a megadott címre.

A kiválasztott jelöltekről – az Év ellenőre kampányhoz hasonlóan - bemutatkozó kisfilmek készülnek, amelyekre a BKK Facebook oldalán lehet majd szavazni augusztus végétől két héten keresztül. A játékról további információk a bkk.hu/ev-soforje oldalon olvashatók.