Tovább bővül az elsőajtós felszállási rendben közlekedő járatok köre

Az utasoktól számos pozitív visszajelzés érkezett a BKK-hoz a felszállási rend bevezetésével kapcsolatban, hiszen az új rendszerben az utazási feltételeket és általában a közösségi közlekedés használata során elvárható rendszabályokat be nem tartók száma is csökkent a járműveken. A kezdeményezés eredményességét mutatja az is, hogy az ellenőrzésnek köszönhetően folyamatosan növekszik a BKK jegyárbevétele.

Június 4-étől a hétvégi napokon a BKK az alábbi járatokon vezeti be az elsőajtós felszállási rendet:

  • a Batthyány tér M+H és a Nagybányai út között közlekedő 11-es autóbusz vonalán,
  • a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és Pesterzsébet között közlekedő 99-es autóbusz vonalán,
  • a Gloriett lakótelep és a Határ út M között közlekedő 194-es és a 194B autóbusz vonalán,
  • az Újpest-Központ M és az Újpest, Erdősor út között közlekedő 220-as autóbusz vonalán,
  • illetve az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér M között közlekedő 70-es trolibusz vonalán,
  • a Károly körút (Astoria M) és a Csáktornya park között közlekedő 74-es trolibusz vonalán,
  • a Keleti pályaudvar M és a Jászai Mari tér között közlekedő 76-os trolibusz vonalán,
  • a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és a Kossuth Lajos tér M között közlekedő 78-as trolibusz vonalán.

A felsorolt járatokon csak szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon lép életbe az elsőajtós felszállási rend, hétköznapokon – a nagyobb forgalomra tekintettel – a járművek összes ajtaja igénybe vehető a felszálláshoz.

Amennyiben felszálláskor az utas nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel, 450 forintért jegyet vásárolhat a járművezetőnél. A vonaljegy a jegypénztáraknál és jegyautomatáknál 350 Ft-ba kerül, ezzel utasainkat arra kívánjuk ösztönözni, hogy jegyüket előre váltsák meg. Az elsőajtós felszállás, mint ellenőrzési módszer megteremti a lehetőséget arra, hogy még a felszállás során kiszűrjék a bliccelő vagy az utazási feltételeket megsértő utasokat. A BKK arra kéri utasait, hogy támogassák a járművezetők munkáját – ezáltal az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését – azzal, hogy jegyüket, bérletüket már az utazást megelőzően megvásárolják, vagy a vonaljegy megvásárlásához szükséges összeget a járműre való felszállást megelőzően előkészítik, illetve a járművekre történő felszállás után az autóbusz belsejébe fáradnak és a leszálláshoz a hátsó ajtókat veszik igénybe.