A nyár első hónapjában továbbra is közlekednek a nosztalgiajáratok

A júniusi hétvégéken továbbra is utazhatnak a régmúlt szerelmesei a szeptember végéig folyamatosan közlekedő Duna és a Termál nosztalgia villamossal, valamint a Hófehérke nosztalgia hajóval. A nosztalgiázni vágyók a régi fa- és acélvázas villamosokkal a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es, és a fonódó villamoshálózat vonalán, a leghíresebb budai termálfürdők érintésével utazhatnak. A Hófehérke nosztalgiahajó, szombatonként a Margit híd és az Erzsébet híd között közlekedik.

Szombatonként a Jászai Mari tér – Batthyány tér – Kossuth tér – Várkert Bazár – Petőfi tér útvonalon a Hófehérke névre keresztelt, SH jelzéssel ellátott nosztalgia hajójárat közlekedik, amelyről a közel 45 perces út során teljes pompájában megtekinthető a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. A Hófehérke az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, a XIX. században épült hajóknak. A hajótest 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban.

Szombaton és vasárnap a pesti és a budai oldalon a Duna és a Termál villamos viszi utasait. A világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalán, szombaton közlekedő Duna villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár. A második világháború után létrejött vonal a pesti felső rakparton halad a Jászai Mari térről indulva, és a Kossuth tér vonalában ér ki a Duna-partra, majd a Lánchíd alatt átbújva jut el a Duna-korzóra. Akár napközben, akár sötétedés után ezen a vonalon mindig egyedülálló látvány tárul az utazó szeme elé, hiszen közvetlen közelről csodálhatja meg a magyar Parlament egyedülálló épületét, a Duna-korzót és a pesti szállodasort, valamint a folyó vizében tükröződő csodálatos budai panorámát a Halászbástyával, a Mátyás templommal és a Budai Várral.

Vasárnap a budai fonódó villamoshálózat vonalán a Szent János Kórház – Rudas fürdő – Lukács fürdő – Szent János Kórház vonalán körjáratként közlekedő Termál villamossal utazva, alkalom nyílik több történelmi, műemlék fürdő megtekintésére is. Ezen a vonalon a Parlament épületével büszkélkedő pesti oldal panorámájában gyönyörködhetnek a nosztalgiázók. A villamos a Szent János Kórháztól indulva jut el a híres Rudas Gyógyfürdőig, ahonnan a Dunával párhuzamosan az Erzsébet híd, a Lánchíd, majd a Margit híd alatt áthaladva jut el a Szent Lukács Gyógyfürdőig, ahol a nosztalgiajegy felmutatásával 10% kedvezménnyel lehet igénybe venni a fürdő szolgáltatásait.

A járatokat nosztalgia-vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A jegy és bérlet megvásárolható elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól. A járatokról, az útvonalról és a nosztalgiajárművekről részletes információ a bkk.hu/nosztalgia oldalon olvasható.