A BKK és a BKV is csatlakozott idén a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozathoz

Hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték 2015-ben „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását, melyet idén május 11-én ismételten megrendeztek. A rendezvénysorozatra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fővédnöksége, a Nemzeti Közlekedési Hatóság védnöksége, a Közlekedéstudományi Intézet és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szakmai társtámogatása mellett, a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozat szakmai koordinációjával, a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra ügye iránt elkötelezett kiemelkedő tapasztalattal rendelkező partner szervezetek együttműködésével került sor.

A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A rendezvény küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.

Idén szakmai partnerként a BKK és a BKV is csatlakozott a tematikus nap programjaihoz. Ma egész nap, a buszokon, a villamosokon és a trolibuszokon 20 percenként hangos utastájékoztatás keretében hívja fel a BKK az utasok figyelmét a kulturált közlekedés fontosságára. Ezen kívül 10:00 és 10:30 között a Móricz Zsigmond körtéren lévő BKK Ügyfélcentrum előtti területen nagy sikerrel mutatta be a Szín/tézis társulat formabontó, humoros performanszok keretében a közösségi közlekedés alapvető szabályait, és a közlekedésben részt vevők viselkedési formáit. A köztéri produkciók egy-egy jelenetet emeltek ki a közösségi közlekedés mindennapi bosszantó eseteiből. A produkciókat  videóra vették azért, hogy a későbbiekben a közösségi médián keresztül még több emberhez eljuttathassák a tematikus nap üzeneteit.