Ünnepi nosztalgiázás a BKK járataival

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából ismét útra kelnek nosztalgiajárataink. Ezen a napon az 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamoson kívül nosztalgia-trolibusz, valamint a Gödöllő és az Örs vezér tere M+H között közlekedő nosztalgia HÉV várja a régmúlt szerelmeseit.

Nosztalgiajáratok közlekedése a nemzeti ünnepen

Ezen a napon az E jelzésű, 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamos az Újbuda-központ M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között szállítja az utasokat. Ezt a villamos típust, a legendás ezrest, az 1950-es években jelentősen modernizálták; acélvázas kivitele 1984-ig közlekedett a fővárosban.

A néhány éve elbúcsúztatott Z jelzéssel ellátott ZIU–9B trolibusz is várja az érdeklődőket. Az 1970-es évek végétől a szovjet nagyvárosok legelterjedtebb trolibusztípusa nemzeti ünnepünkön a 75-ös trolibusz vonalán, a Jászai Mari tér és a Puskás Ferenc Stadion M között jár.

Az ünnep alkalmából nosztalgiajárataink a városhatáron túlra is eljutnak. A G jelzésű, MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár. Erre a HÉV-re a nosztalgia vonal- vagy napijegy mellé helyközi nosztalgia vonaljegy váltása is szükséges.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgia napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A nosztalgia vonaljegy felnőtteknek 500 forint, gyermekeknek 300 forint, valamint ugyanennyibe kerülnek a nosztalgia helyközi vonaljegyek is. A nosztalgia HÉV-re a nosztalgia vonal- vagy napijegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak. A menetjegyek nemcsak a nosztalgiajáratok személyzeténél, hanem előre is megvásárolhatók a jegypénztárakban, illetve ügyfélközpontokban.

Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található:https://bkk.hu/nosztalgia/ A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.