Új P+R és B+R parkoló létesül Cinkotán

Március 7-től az újjáépítés idejére a parkoló teljes területét lezárják, mely idő alatt a terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kap, valamint annak kapacitása is jelentősen, 82-ről 165-re nő. Mindezek mellett egy új, 40 férőhelyes, fedett kerékpártárolót is létesítenek. A munkálatok várhatóan 2016. június végéig tartanak, melyet követően egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

A munkálatok során körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kap. A felújítás eredményeként több mint 600 négyzetméteren megújulnak a zöldfelületek és 70 darab fát is ültetnek.

A kivitelezés alatt a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszai részére a Vidám vásár úton alakítanak ki ideiglenes autóbusz-végállomást, valamint a 174-es és a 175-ös fővárosi közösségi közlekedési járatok az ideiglenesen forgalomba helyezett Állomás téri új autóbusz-végállomáson állnak meg. A munkálatok befejezését követően a Volánbusz Zrt. autóbuszainak végállomása mellé kerül az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös járatok végállomása is.