Vásárolja meg idejében 2016. évi bérletét!

Meghosszabbították a 2015-ös naptári évre szóló éves bérletek érvényességi idejét, amelyeket így január 6-a hajnali 2 óra helyett január 9-én hajnali 2 óráig lehet használni. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bérletvásárlást, hiszen várhatóan sokan akarják majd bérletüket megváltani a január 1-3. közötti hosszú hétvége után, ezért valószínűleg a BKK több értékesítési pontjánál is megnövekedhet a sorban állás ideje. Célszerű a vásárlást inkább korábbra, a csúcsidőszakon kívüli időszakra időzíteni, hiszen már most is kaphatók a 2016. évre szóló éves és egyéb bérletek. A BKK azt javasolja, hogy ügyfelei elsősorban a Deák Ferenc tér M-nél, a Ferenciek tere M-nél, a Kelenföld vasútállomás M-nél, a Keleti pályaudvar M-nél, a Kőbánya-Kispest M-nél, a Liszt Ferenc Repülőtérnél és a Móricz Zsigmond körtér M-nél található ügyfélközpontokat, illetve a Rumbach Sebestyén utca 19-21. szám alatti központi ügyfélszolgálatot vegyék igénybe.

Hosszabb érvényességi idő

A 2015. évre szóló bérletek közül az alábbi éves bérletek érvényességét hosszabbították meg 2016. január 9-én 02 óráig:

  • éves Budapest-bérlet természetes személyek részére, éves Budapest-bérlet nem természetes személyek részére,
  • naptári évhez kötött érvényességű (12 darab havi szelvényből álló)
    • kedvezményes éves Budapest-bérlet természetes személyek részére,
    • kedvezményes éves Budapest-bérlet nem természetes személyek részére,
    • kedvezményes éves Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak,
    • kedvezményes éves Budapest-bérlet felsőoktatásban tanulóknak,
    • kedvezményes éves Budapest-bérlet nyugdíjasoknak

típusú bérletek decemberi szelvénye,

  • kedvezményes éves Budapest- és MOL Bubi bérlet nem természetes személyeknek,
  • éves összvonalas Budapest-bérlet természetes személyek részére, éves összvonalas Budapest-bérlet nem természetes személyek részére,
  • arckép nélküli éves Budapest-bérlet.

Nem vonatkozik az érvényességi idő meghosszabbítása a nem naptári évre érvényes éves bérletekre, mert azok tetszőleges kezdőnappal válthatók, továbbá nem érinti a havi és negyedéves vagy más, rövidebb érvényességű bérleteket és az éves nosztalgia bérleteket sem.

A felsorolt bérlettípusokat a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain.

Az ünnepek alatt is nyitva vannak az ügyfélközpontok, illetve a jegy- és bérletpénztárak

2015. december 24-e és 2016. január 1-je között is várják a vásárlókat a BKK ügyfélközpontjai, valamint a jegy- és bérletpénztárai, valamint azokat az ügyfeleket, akik a közlekedéssel kapcsolatos ügyeiket szeretnék intézni. Az ünnepi nyitva tartás megismerhető a BKK honlapjának értékesítésipont-keresőjében – ahol akár helyszínre, akár nyitvatartási időre is keresve megtalálható a legközelebbi ügyfélközpont, pénztár vagy jegy- és bérletkiadó automata.