December 13-a estétől újra járható a Bem rakpart a Batthyány tér és a Bem József tér között

2015. december 13-án (vasárnap) várhatóan 19 órától megnyitják a közúti forgalom részére a Bem rakpart Batthyány tér és Bem József tér közötti, eddig az autóforgalom elől lezárt szakaszát, mert itt is elkészültek a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez szükséges útfelújítással. Ezt követően a Fő utcában is visszaáll az eredeti forgalmi rend, ami a parkolási rendben is változásokkal jár a jelenlegi állapothoz képest. A Fő utca forgalmának változásához igazodva módosul az arra tartó közösségi közlekedési járatok – a 17-es pótlóbusz, a 11-es, a 39-es, a 86-os, a 111-es, a 160-as, a 260-as, a 960-as és a 990-res busz – közlekedése. Emlékezetes, december 6-án a Bem rakpart Margit híd és Bem tér közötti szakaszát már átadták a forgalomnak.

Változások a közúti közlekedésben

2015. december 13-án (vasárnap) várhatóan 19 órától átadják a közúti forgalomnak a Bem rakpart Batthyány tér és Bem József tér közötti szakaszát, mert elkészültek a budai fonódó villamoshálózat kiépítéséhez kapcsolódó útépítéssel. Az útszakasz forgalmi rendje a korábbihoz képest annyiban változott, hogy a két forgalmi sáv helyett egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni és két oldalt a szegéllyel párhuzamoson lehet majd parkolni.

Ehhez kapcsolódóan a Fő utcában is visszaáll az eredeti forgalmi rend: az ismét teljes hosszában a Clark Ádám tér felé lesz egyirányú; egy forgalmi sáv mellett közös autóbusz- és kerékpársáv lesz kijelölve. A parkolás a korábbi forgalmi rend visszaállításának időszakában (december 13-án estétől) is megengedett lesz, de a BKK kéri a járműtulajdonosokat, hogy a vasárnap estétől kezdődő átmeneti időszakban fokozottan figyeljenek a módosuló várakozási rendre, és annak figyelembe vételével – a megváltozó kijelölt helyeken – parkoljanak.

Változások a közösségi közlekedésben

11-es, 39-es, 111-es és 990-es autóbusz

A Nagybányai út irányú 11-es, a Goldmark Károly utca felé közlekedő 39-es, a Kolosy térre tartó 111-es busz, és a Normafa felé közlekedő 990-es éjszakai  busz december 13-án 18 órától a Batthyány tér és a Csalogány utca között ismét a Bem rakparton közlekedik, megállóhelyei nem változnak, ahogyan az ellenkező irányú buszok útvonala és megállóhelyei sem.

17-es pótlóbusz, 86-os, 160-as és 260-as autóbusz

Az Óbuda felé közlekedő 17-es és 86-os, a Békásmegyer irányú 160-as és a Virágosnyereg felé tartó 260-as busz december 13-án 18 órától a Batthyány tér és a Bem József tér között ismét a Bem rakparton közlekedik. A BKK a Kacsa utca kereszteződése után új megállóhelyet jelölt ki a járatok számára. A Batthyány tér M+H és a Bem József tér között a 17-es és a 86-os busz az alábbi megállóhelyeket érinti:

  • Batthyány tér M+H: a buszvégállomás területén a vásárcsarnokhoz vezető gyalogátkelőhely után,
  • Kacsa utca: új megállóhely a Bem rakparton a Kacsa utca kereszteződése után,
  • Bem József tér: a Bem rakparton az ellenkező irányú villamosperonnál.
Az ellenkező irányban közlekedő buszok útvonala nem változik.

960-as busz

A december 13-áról 14-ére (vasárnapról hétfőre) virradó éjszakától a 960-as busz Békásmegyer felé a Bem József téren az ellenkező irányú villamosperonnál áll meg.

Változások a kerékpáros közlekedésben

A Bem rakpart átadása a kerékpárosoknak is pozitív változást jelent: december 13-ától (vasárnaptól) a Vám utca és Bem tér közötti szakaszon is a megújult bicikliúton tekerhetnek.