Az év utolsó hónapjában is útra kelnek nosztalgiajárataink

2015 decemberében a fővárosban ismét elindulnak az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált nosztalgiajáratok. Ez alkalommal nosztalgiavillamoson, fotós nosztalgiavillamoson és HÉV-járatainkon utazhatnak a régmúlt szerelmesei.
G,H
December 6-án, vasárnap az H jelzésű, 611-es, favázas nosztalgiavillamossal utazhatnak a nosztalgiázni vágyók. A villamos a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy végállomások között szállítja az utasokat. Szintén december 6-án, valamint 13-án, vasárnap G jelzéssel az MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár.

Fotós nosztalgiajárat december 5-én, szombaton

F
December 5-én, szombaton az Orczy térről (a Közvágóhíd H irányába közlekedő villamosok megállójából) a 1074-es pályaszámú, F jelzésű, favázas, fotós nosztalgiavillamos szállítja az utasokat a Baross kocsiszín (Magdolna kapu) – Kápolna utca – Orczy tér – Sörgyár – Orczy tér útvonalon. A villamostípus – a legendás Ezres – 1984-ig közlekedett a fővárosban, az 1950-es években jelentősen modernizált acélvázas kivitelben. Ezt a járművet 1992-ben az eredeti, favázas felépítményre építették vissza. A menet során a villamos a megállókban nem, hanem menet közben a nyílt vonalon áll meg több helyen, hogy mindenki kedvére megörökíthesse a rendkívüli utazást. A fotósmenet nosztalgia napijeggyel vehető igénybe. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található regisztrációs felületen.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak. Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található:https://bkk.hu/nosztalgia/ A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.