Átadták a Csabagyöngye utca megújult szakaszát

Megújult a XVII. kerületi Csabagyöngye utca Zrínyi utca – Lemberg utca közötti szakasza Budapest Főváros Önkormányzata beruházásában a Budapesti Közlekedési Központ Útfelújítási Programjának részeként. A pályaszerkezet teljes cseréje mellett zárt rendszerű vízelvezető rendszer is épült, illetve akadálymentessé váltak a kereszteződések és a megállóhelyek.

A Budapesti Közlekedési Központ Útfelújítási Programjának részeként 2015-ben 22 kilométernyi útszakasz újult meg, ennek köszönhetően épült újjá a XVII. kerületben a Csabagyöngye utca.

Fontos időszak zárult le a kerület életében a Csabagyöngye utca felújításával, hiszen a Zrínyi utca és a Lemberg utca közötti szakasz rekonstrukciójára sokat vártak a környék lakói – mondta Riz Levente december 11-én, péntek délután az útavató ünnepségen. A XVII. kerület polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy Rákoscsaba távol van Budapest belvárosától, ezért rendkívül fontos a közlekedési infrastruktúra javítása.

A beruházás során a Csabagyöngye utcában 770 métert, a Tanár utcában pedig további 40 métert újítottak fel, kicserélték az útpálya teljes szerkezetét, beleértve a járdát is. Erősebb burkolatot kaptak a megállóhelyek, így kedvezőbb kialakításukkal biztonságosabbá vált a le- és felszállás a kerekes székkel és a babakocsival közlekedők számára is. A BKK a munkák során igyekezett az út menti zöldterületeket megőrizni, ahol szükséges volt, ott újrafüvesítettek.

Akadálymentesek lettek a felújított szakaszon található kereszteződések, így a taktilis burkolatnak köszönhetően immár a vakok és gyengén látok is biztonságosabban közlekedhetnek a környéken.

A domborzati viszonyok miatt komoly problémát jelentett a környék csapadékvíz elvezetése, a Tanár utca és a Zrínyi utca között eddig hiányzott a zárt rendszerű vízelvezetés. A mostani rekonstrukció erre is megoldást jelent, hiszen ezen a 400 méteres szakaszon most csapadékcsatorna és víznyelők létesültek. Az út- és járdafelújítás szakaszára eső összes aknafedlapot az aszfalttal egy szintre igazították.

A megújulás mindig változásokkal és átmeneti kényelmetlenségekkel jár, éppen ezért a BKK ezúton is köszöni az arra közlekedők türelmét.