A végéhez közeledik az újpesti Görgey Artúr út felújítása

A Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé közlekedő 14-es villamospótló autóbusz az Újpest-Központ M - István út - Görgey Artúr út - Szilágyi utca - Külső Szilágyi út - Homoktövis utca - Káposztásmegyer, Mogyoródi-Patak útvonalon jár, az alábbi megállók érintésével: Újpest-Központ M (Munkásotthon utca): a 30-as, a 30A, a 120-as, a 230-as és a 914-es autóbusz megállóhelye, Újpest-Központ M: a 30-as, a 30A, a 230-as és a 914-es autóbusz megállóhelye, Kiss Ernő utca: új villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, a Kiss Ernő utca kereszteződése után (korábbi Deák Ferenc utca megállóhely áthelyezésével és átnevezésével), Újpesti rendelőintézet: felújított villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, a Rózsa utca kereszteződése előtt, Szülőotthon: felújított villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, Rákospalota-Újpest vasútállomás: a 96-os autóbusz megállóhelye, Atlétikai stadion: a 14-es pótlóbusz újonnan létesítendő, Óceán-árok utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Galopp utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Járműtelep utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Bőröndös utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Bőrfestő utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Megyeri út: a 126-os és a 914-es autóbusz megállóhelye, Székpatak utca: a 126-os és a 914-es autóbuszok megállóhelye, Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak: ideiglenes megállóhely, a szerviz út torkolata előtt. Az Újpest-Központ M felé közlekedő 14-es villamospótló autóbusz a Káposztásmegyer, Mogyoródi-Patak - Homoktövis utca - Külső Szilágyi út - Szilágyi utca - Görgey Artúr út - István út – Újpest-Központ M útvonalon jár, az alábbi megállók érintésével: Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak: ideiglenes megállóhely a szervizút torkolata előtt, Székpatak utca: a 30-as, a 122-es és a 914-es autóbusz megállóhelye, Káposztásmegyer, Megyeri út: a 30-as, a 122-es és a 914-es autóbusz megállóhelye, Bőrfestő utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Bőröndös utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Járműtelep utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Óceán-árok utca: a 914-es autóbusz megállóhelye, Atlétikai stadion: 14-es pótlóbusz újonnan létesítendő, megállóhelye, Rákospalota-Újpest vasútállomás: a 96-os autóbuszok megállóhelye, Szülőotthon Felújított villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, Újpesti rendelőintézet: felújított villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, a Rózsa utca kereszteződése előtt, Kiss Ernő utca: új villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton, a Kiss Ernő utca kereszteződése előtt (korábbi Deák Ferenc u. megállóhely áthelyezésével és átnevezésével), Újpest-Központ M: a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok megállóhelye, Újpest-Központ M: a 25-ös autóbusz megállóhelye, Újpest-Központ M (Munkásotthon utca): ideiglenes megállóhely a Nyár utca torkolatánál. 147-es autóbusz

2015. december 19-én, szombaton az első járat indulásától a Görgey Artúr út Deák Ferenc utca és Rózsa utca közötti, felújított szakaszát átadják közösségi közlekedési járművek és a célforgalmi jelleggel közlekedő járművek részére, ezért a 12-es és a 14-es villamospótló autóbuszok, valamint a kapcsolódó autóbuszjáratok útvonalai módosulnak. A felújítás végéig (2016. február végéig) a 12-es villamos továbbra sem közlekedik, valamint a 14-es villamos, szintén a felújítás végéig továbbra is a Lehel tér M és a Szent István tér–Újpesti piac közötti szakaszon közlekedik.

A BKK honlapjának folyamatosan frissülő www.bkk.hu/gorgey/ aloldalán mindig elérhetők a Görgey Artúr út rekonstrukciójával és a vonatkozó közlekedési változásokkal kapcsolatos aktuális információk.

A 12-es és a 14-es villamos, így a villamospótló autóbusz Corvin utca megállóhelye is megszűnik, helyette az újonnan létrejött Kiss Ernő utca (korábban Deák Ferenc utca) megállóban lehet felszállni.

12-es villamos

A 12-es villamos közlekedése a Görgey Artúr út felújításának teljes ideje alatt szünetel, helyette hétköznap késő estig (kb. 21 óráig) a 12-es villamospótló autóbusz, ezt követően munkanap késő este és hétvégén a rákospalotai szakasz és a vasútállomás a 270-es autóbusszal érhető el, míg a Görgey Artúr úti megállók a 14-es villamospótló autóbusszal érhetők el.

12-es villamospótló autóbusz

A Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő 12-es villamospótló autóbusz az Újpest-Központ M - István út - Görgey Artúr út - Szilágyi utca - Fóti út - Géza fejedelem tér - Pozsony utca - Fő út – Rákospalota, Kossuth utca útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Újpest-Központ M (Munkásotthon utca): a 30-as, a 30A, a 120-as, a 230-as, a 914-es és a 914A autóbusz megállóhelye,
 • Újpest-Központ M: a 30-as, a 30A, a 230-as és a 914-es autóbusz megállóhelye,
 • Kiss Ernő utca: új villamos-megállóhely, a Görgey Artúr úton a Kiss Ernő utca kereszteződése után (korábbi Deák Ferenc utca megállóhely áthelyezésével és átnevezésével,
 • Újpesti rendelőintézet: felújított villamos-megállóhely, a Görgey Artúr úton a Rózsa utca kereszteződése előtt,
 • Szülőotthon: felújított villamos-megállóhely, a Görgey Artúr úton,
 • Rákospalota-Újpest vasútállomás: a 96-os autóbusz megállóhelye,
 • Szilágyi utca: a 96-os, a 296-os és a 296A autóbusz megállóhelye,
 • Sződliget utca: a 12-es villamos megállóhelye,
 • Fő út: a 12-es villamos megállóhelye,
 • Rákospalota, Kossuth utca: ideiglenes, leszállóhely a Fő út 7. előtt.

Az Újpest-Központ M felé közlekedő 12-es villamospótló autóbusz a Rákospalota, Kossuth utca - Fő út - Kajár utca - Pozsony utca - Géza fejedelem tér - Fóti út - Szilágyi utca - Görgey Artúr út - István út - Újpest-Központ M útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Rákospalota, Kossuth utca: a 125-ös, a 170-es, a 224-es, a 270-es és a 950- es autóbusz megállóhelye,
 • Dal utca: a 12-es villamos megállóhelye,
 • Sződliget utca: a 12-es villamos megállóhelye,
 • Szilágyi utca: a 96-os autóbusz megállóhelye,
 • Rákospalota-Újpest vasútállomás: a 96-os autóbusz megállóhelye,
 • Szülőotthon: felújított villamos-megállóhely a Görgey Artúr úton,
 • Újpesti rendelőintézet: felújított villamos-megállóhely, a Görgey Artúr úton a Rózsa utca kereszteződése előtt,
 • Kiss Ernő utca: új villamos-megállóhely, a Görgey Artúr úton a Kiss Ernő utca kereszteződése előtt (korábbi Deák Ferenc utca megállóhely áthelyezésével és átnevezésével),
 • Újpest-Központ M: a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz megállóhelye,
 • Újpest-Központ M: a 25-ös autóbusz megállóhelye,
 • Újpest-Központ M (Munkásotthon utca): ideiglenes megállóhely a Nyár utca torkolatánál.

14-es villamos

A 14-es villamos a felújítás végéig a Lehel tér M és a Szent István tér–Újpesti piac közötti szakaszon közlekedik.

Ez alatt az idő alatt a Káposztásmegyer, Megyeri út felé közlekedő villamos nem érinti a Kiss Ernő utca (korábban Deák Ferenc utca) és a Káposztásmegyer, Megyeri út közötti megállókat, valamint a Lehel tér M felé közlekedő villamos nem érinti a Káposztásmegyer, Megyeri út és a Szent István tér–Újpesti piac közötti megállókat.

Az Újpest-Központ M megállóhelyen a 14-es villamos és a 14-es pótlóbusz között a csatlakozás menetrendileg biztosított lesz a 10 perces és annál ritkább követésű időszakokban, valamint hajnalban a pótlóbuszokról a villamosra, késő este pedig a villamosról a pótlóbuszokra.

14-es villamospótló autóbusz

A 147-es autóbusz végállomását az eddigiekkel ellentétben a Kassai utcába, a 170-es és a 270-es autóbusz által korábban használt megállóba helyezik át. Az autóbuszok a Kassai utca – Árpád út – István út útvonalon a menetrend szerinti megállók előtt a Káposztásmegyer felé közlekedő 30-as autóbuszcsalád Újpest-Központ M megállóhelyén is megállnak.

196-os, 196A autóbusz

Az Újpalota, Szentmihályi út irányába közlekedő 196-os és 196A autóbusz Újpest-Központ M megállóhelyét visszahelyezik a csomópont után elsőnek érintett oszlophoz.

270-es autóbusz

Az Újpest-Központ M és a Rákospalota, Csömöri-patak felé közlekedő 270-es autóbusz végállomási le- és felszállóhelyét áthelyezik a 170-es autóbusz korábbi végállomására.

220-as autóbusz

December 19-étől a 220-as autóbusz Deák Ferenc utca megállóhelye, Kiss Ernő utca névre változik, valamint visszahelyezik a korábbi helyére.

914-es autóbusz

2015. december 19-étől a Dél-pesti autóbuszgarázs felé, valamint a Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé közlekedő 914-es autóbusz a Kiss Ernő utcánál (korábbi nevén Deák Ferenc utca) a 220-as autóbusz megállója helyett a 12-es és a 14-es villamosok megállóhelyén áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszálló- jegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.