A harmadik P+R parkoló is megnyílt Kelenföldön

Ezzel már több, mint 950 férőhely áll az autósok rendelkezésére az M4-es metró végállomásánál.

A szomszédos, szeptember elején átadott, Somogyi úti parkolóval és a november közepén az őrmezői oldalon megnyílt Péterhegyi úti parkolóval együtt így összesen már több mint 950 új férőhely áll az autósok rendelkezésre a metróvonalon. A most megnyílt parkoló a Gyergyógyöltes utca és a Somogyi út sarkán, a korábbi ideiglenes parkoló helyén épült és most megnyíló új, modern P+R a Somogyi út irányából közelíthető meg, amely mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető.

A JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Kft. által 2015 augusztusában megkezdett kivitelezési munkák 228,6 millió forintból valósultak meg. Az újabb beruházással a Kelenföld vasútállomás térségének szerepe tovább nő: a XI. kerület külső részeiről, vagy az agglomerációból érkezők elsősorban itt rakhatják le autóikat és innen folytathatják tovább útjukat a belváros irányába metróval, autóbusszal, villamossal, vagy kerékpárral.

Az elmúlt években indult fejlesztéseknek köszönhetően, az M4-es metró végállomásának térségében, összesen négy helyszínen, a két Etele téri és két őrmezői területen – az Európai Unió felé történt vállalásnak és a Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően – közel 1500 új P+R parkolóhelyet alakítanak ki. A negyedik parkolóhely – az őrmezői oldalon, a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén épül, kb. 500 férőhellyel, amely építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, azonban a cél az, hogy ennek az építése is befejeződjön 2016 év végéig.