A BKK automatáinak telepítését választották az év projektjének

A BKK jegy- és bérletkiadó automatáinak üzembe állítása nyerte el az Év Projektje-díjat. A Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésének köszönhetően ma már 300 ponton lehet jegyet és bérletet vásárolni a készülékekből.

2015. november 25-én adták át az Év Projektje-díjat a Budapesti Kongresszusi Központban. A kitüntetésre a T-Systems Magyarország azokat az idén megvalósult jelentősebb projekteket jelölte, amelyek nem csupán értéket képviselnek, hanem szakmailag is valódi kihívást jelentettek a cég számára, s amelyekre méltán lehetnek büszkék megrendelőik is. Az elismerésre jelölt projektek közül a BKK jegy- és bérletkiadó automata projektje lett a nyertes, amely a Budapesti Közlekedési Központ és a T-Systems Magyarország együttműködésében megvalósulhatott meg.

A díjat a T-Systems Symphosium-on résztvevő több mint ezer vendég szavazata alapján ítélték oda, akik egy erre az alkalomra fejlesztett mobilalkalmazáson keresztül adhatták le a voksot az általuk legjobbnak tartott jelöltre.

A Budapesti Közlekedési Központ 2014 tavaszától – több lépcsőben – állított üzembe 300 új, korszerű jegy- és bérletkiadó automatát Budapesten és agglomerációjában. Ezek a készülékek a modern kor követelményeinek megfelelve már a legtöbb jegy- és bérlettípust árusítják, érmét és bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, sőt bankkártyás fizetésre is alkalmasak. Üzembe helyezésükkel mintegy hatszorosára bővült a készpénzes és kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. A fővárosban közlekedők hamar megszokták az új készülékeket és kedvező visszajelzéseket adtak azokról. A beruházáshoz szükséges 3 milliárd forintot a főváros és a BKK között létrejött fejlesztési megállapodási szerződés szerint a Fővárosi Közgyűlés biztosította.