Szeptemberben is útra kelnek nosztalgiajárataink, a régi villamosok, buszok, trolik és HÉV-ek

Az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiajáratok ősszel további különleges útvonalakra térnek. A szeptemberi hétvégéken Budapest határain túlra is elindulnak közkedvelt nosztalgiajárműveink.

C,J,S

Szeptember első hétvégéjén nosztalgiavillamosok és –autóbusz is várja a régmúlt szerelmeseit. Szeptember 5-én, szombaton S jelzéssel a 436-os pályaszámú favázas villamos a Ferenc körút és a Pacsirtatelep között szállítja utasait, szeptember 6-án, vasárnap J jelzéssel a 2624-es pályaszámú acélvázas villamos a 2-es villamos vonalán, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között, míg a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik.

G,J

Szeptember második hétvégéjén nosztalgiajárataink nemcsak Budapesten, hanem a városhatáron túlra is elviszik a nosztalgiázni vágyókat. Szeptember 12-én, szombaton a G jelzésű, MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár. Erre a HÉV-re a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.
Szeptember 13-án, vasárnap J jelzéssel, a 436-os favázas villamos, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja a régmúlt szerelmeseit.

Nosztalgiajáratok a Kulturális Örökség Napjain

Nosztalgiajárataink szeptember 19-én és 20-án, a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz kapcsolódva is várják a nosztalgiázni vágyókat.

B,C,U

Szeptember 19-én, szombaton B jelzéssel a 436-os favázas villamos a Deák Ferenc tér M és Újbuda-központ M között szállítja utasait. Ezen a napon továbbá U jelzéssel a 600-as pályaszámú IK-260-as troibusz a 74-es és a 72-es trolibuszok vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között, míg a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik.

B,C,J

Szeptember 20-án, vasárnap a J jelzésű 611-es, favázas villamos a 2-es villamos vonalán, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között, valamint a B jelzésű 2624-es acélvázas villamos a Deák Ferenc tér M és Újbuda-központ M között szállítja utasait, a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz pedig szintén a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik.

J

Szeptember 27-én, vasárnap a J jelzésű 2624-es pályaszámú, acélvázas villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.
Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található.

A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.