Sikeres az új BKK Mobil Ügyfélpont

A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek igényeinek megfelelő kiszolgálása érdekében új értékesítési eszközzel bővítette szolgáltatásait. A BKK új értékesítési stratégiája részeként nemrég forgalomba állított BKK Mobil Ügyfélpont egy olyan mozgó árusításra alkalmas gépjármű, melyből – a város bármely pontján és az agglomerációban – valamennyi, a budapesti közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegy és bérlet megvásárolható, valamint az utazáshoz szükséges információ is kérhető. Az új Mobil Ügyfélponttal 2015. szeptember 21-22-én először a Széll Kálmán téren találkozhattak az ügyfelek. A Széll Kálmán téri építési munkálatok miatt az ideiglenes konténerpénztár és a konténerben elhelyezett jegykiadó automaták más helyszínre történő áthelyezése miatt vált szükségessé a Mobil Ügyfélpont alkalmazása, amely sikerrel mutatkozott be, hiszen a két nap alatt több mint 1500-an vásárolták meg itt a számukra szükséges termékeket.

A BKK Mobil Ügyfélpont segítségével lehetőség nyílik arra, hogy az agglomeráció és Budapest azon pontjain is biztosított legyen a jegy- és bérletértékesítés, ahol a különböző felújítások, vagy nagyobb rendezvények miatt a jegy- és bérletpénztárak, ügyfélközpontok, illetve BKK-automaták korlátozottan érhetők el, ezáltal a jegyek és bérletek megvásárlása nehézséget okozna az ügyfeleknek. Ezzel az ideiglenes értékesítési ponttal a BKK eleget tud tenni az ügyfelek vásárlási igényeinek. Az új, értékesítésre szolgáló gépjárműben – a pénztárakhoz és ügyfélközpontokhoz hasonlóan – készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség, továbbá felkészült kollégák várják a közösségi közlekedést használókat, akiktől a jegyeken és bérleteken kívül, a MOL Bubi bérlésével kapcsolatos ügyintézésen túl, az utazással kapcsolatos információ is kérhető.

A BKK fontosnak tartja, hogy az ügyfelei számára a jegy- és bérletvásárlás minél kényelmesebb, gyorsabb és könnyebben elérhető legyen, és egyidejűleg a közösségi közlekedéssel kapcsolatos más szolgáltatásokat is igénybe vehessenek, ezért új értékesítési stratégiájának részeként az elmúlt közel másfél évben több mint 300 jegykiadó automatát telepítettek a fővárosban és az agglomerációban, valamint  Budapest forgalmasabb pontjain ügyfélközpontok nyíltak a közösségi közlekedést igénybevevők jobb kiszolgálására. Ennek a stratégiának a részeként vezették be az új BKK Mobil Ügyfélpontot, a közösségi közlekedést használók igényeinek kiszolgálása érdekében.