Rajzpályázat és utastájékoztató akció indul a 99-es buszjárathoz kapcsolódóan

Helyszíni utastájékoztató akcióval és rajzpályázattal folytatódik a 99-es járat autóbuszain utazók és megállóiban várakozók biztonságának növelése érdekében indított programsorozat. A Józsefvárosi Önkormányzat programsorozatához a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Közlekedési Zrt. is csatlakozott és közös rajzpályázatot indít a józsefvárosi általános iskolások körében. A programsorozat az Európai Unió támogatásával a „Budapest-Józsefváros, Magdolna Negyed Program III.” keretében valósul meg.

A 99-es járat autóbuszain utazók és megállóiban várakozók biztonságának növelése érdekében indított programsorozat az eddigi tapasztalatok alapján népszerű az utasok körében. Júliusban és augusztusban a 99-es busz megállóiban, illetve közvetlen környezetükben egy berendezett BKV-buszon szerveztek programokat, amelyeken a közösségi együttélés szabályaira, a bűnmegelőzés fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet, bevonva a buszközlekedésben résztvevő szereplőket is.

A Józsefvárosi Önkormányzat és a BKK Zrt. a programhoz kapcsolódóan most rajzpályázatot hirdet, amelynek témája: Így szeretnék utazni a 99-es buszon! A józsefvárosi általános iskolások bármilyen technikával készült A4-es méretű pályamunkával pályázhatnak 2015. október 5-éig e-mailen az mnp3rev8.hu e-mail címen, vagy személyesen is le lehet adni a műveket a Kesztyűgyár Közösségi Ház portáján. Iskolai osztályok közös alkotását is várják a 6-14 éves korosztályból. A beadott pályázatok közül négy kategóriában hirdetnek nyertest. Az egyéni fődíj egy-egy kerékpár, míg a győztes osztály a Földalatti Vasút Múzeum 100 éves a Budapesti Közlekedés c. kiállítását tekintheti meg. Kategóriánként 3-3 pályázót dicséretben részesítenek, amelynek díja a BKK által összeállított egy-egy ajándékcsomag lesz.

Szintén a programsorozat része, hogy 2015. szeptember 14-étől október 15-éig tapasztalt utcai szociális munkások tájékoztatással, segítségnyújtással, szükség esetén konfliktuskezeléssel segítik az utazókat a buszok és a megállók biztonságának javítása érdekében a 99-es busz józsefvárosi szakaszán.

A nyári programokon a gyerekek és a helybéliek elmondhatták véleményüket a buszmegállókról, amelyek alapján a BME Urbanisztika Tanszék műhelyének oktatói és egyetemi hallgatói – figyelembe véve az autóbusz-vezetők véleményét is – kialakítottak egy sajátos arculatú, új, csak a Magdolna-negyedre jellemző buszmegállótípust. Ennek első két buszmegállópárja 2015. október elejére készül el.

A programsorozat záró rendezvénye 2015. október 10-én lesz a Teleki téren, ahol a nyári programokhoz hasonló rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Bemutatják az új buszmegállópárt, és a kihirdetik a rajzpályázat eredményét is.