A belvárosban hétvégi rendezvények miatt forgalomkorlátozások várhatók

A Normafa felé közlekedő 990-es autóbusz az Astoria M megállóhelyig menetrend szerinti útvonalon halad, majd a Károly körút – Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Ferenciek tere – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Apród utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Hild tér és a Széchenyi István tér megállókat, valamint a Deák Ferenc tér M megállóban nem a megszokott, hanem a 9-es busz Óbuda irányú megállójában áll meg. A terelt útvonalon az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni: Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as autóbusz megállóhelye, Döbrentei tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz megállóhelye. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a hétvégi rendezvények idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük utasaink megértését és türelmét. Bővebb információ a hétvégi programokról

Közúti forgalomkorlátozások szeptember  18-án, 19-én és 20-án

  • Szeptember 18-án, pénteken 18 órától, hétfőn 4:30-ig lezárják az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Bajza utca közötti szakaszát. Azonban az Oktogonon a Teréz körút közúti forgalmát valamint a 4-es és 6-os villamosok közlekedését nem korlátozzák, továbbá az Andrássy utat keresztező utak közül a közösségi közlekedési járművek által érintett Andrássy út – Nagymező utca és az Andrássy út – Izabella utca csomópontokban rendőri biztosítás mellett a trolibuszokat átengedik, azonban az Andrássy útra becsatlakozó utcák a forgalomkorlátozás idején zsákutcák lesznek, a járműveknek nem lesz lehetőségük kihajtani az Andrássy útra.
  • Szeptember 18-án, pénteken 18 órától hétfőn 4:30-ig lezárják az Andrássy út Bajza utca és Hősök tere közötti szakaszát, valamint a Hősök terét. A lezárás során a Hősök terére, az Andrássy út Bajza utca és Dózsa György út közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamit a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet behajtani.
  • Szeptember 19-én, szombaton 8 órától 20 óráig, valamint szeptember 20-án, vasárnap 8 órától a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszát is lezárják. Az említett területre becsatlakozó további utcák a forgalomkorlátozás idejére zsákutcák lesznek, a járműveknek nem lesz lehetőségük kihajtani a lezárt területre.
  • Szeptember 18-án, pénteken 22 órától szombaton 6:45-ig, valamint szombaton 22 órától vasárnap 6:45-ig lezárják a Lánchidat filmforgatás miatt. Ez idő alatt a hídon nem lehet közlekedni, helyette a BKK az Erzsébet híd, vagy a Margit híd igénybevételét ajánlja.

Forgalmi változások a közösségi közlekedésben szeptember 18-án, 19-én és 20-án

A városligeti és az Andrássy úti rendezvényekhez kapcsolódó forgalmi változások

M1-es metró

Szeptember 18-án, pénteken 18 órától 21-én, hétfőn, az első járat indulásáig a Vörösmarty tér irányába közlekedő kisföldalatti az Opera állomáson megállás nélkül áthalad. A Mexikói út irányába a kisföldalatti megáll az Opera megállóban. Ezen kívül a rendőrség az Operaház rendezvényére kilátogatók számának nagyságától függően biztonsági okokból dönthet további metróállomások – így a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera (a Mexikói út irányába is), az Oktogon, a Vörösmarty utca, a Kodály körönd, a Bajza utca és a Hősök tere állomás – lezárásáról.

Szeptember 19-én, szombaton 8 órától 23 óráig, illetve szeptember 20-án, vasárnap 9 órától  20 óráig az M1-es metró sűrűbben közlekedik.

A Nemzeti Vágta miatt az M1-es metró szeptember 19-én, szombaton 8 és 23 óra között, valamint szeptember 20-án, vasárnap 9 óra és 20 óra között az utasok számától függően, a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

20E autóbusz

A terelt útvonalon trolibuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

  • Ajtósi Dürer sor: ideiglenes megállóhely a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt,
  • Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye.

A Gyöngyösi utca M felé közlekedő 105-ös autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky útig menetrend szerinti útvonalon halad, majd a Bajcsy-Zsilinszky út –   Podmaniczky utca –   Munkácsy Mihály utca –   Szondi utca –   Dózsa György út terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Hősök tere M megállókat.

A terelt útvonalon az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

  • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es autóbusz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Nyugati pu. M (Podmaniczky u.): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Ferdinánd híd (Izabella utca): 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Szinnyei Merse utca: a 72-es trolibuszok megállóhelye,
  • Bajza utca: a 72-es trolibuszok megállóhelye,
  • Munkácsy Mihály utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállóhelye.

Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös autóbusz a Dózsa György útig menetrend szerinti útvonalon halad, majd a Szondi utca –   Bajza utca –   Podmaniczky utca –   Bajcsy-Zsilinszky út –   Erzsébet tér terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály Körönd M, a Vörösmarty utca M, az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállókat.

A terelt útvonalon az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

  • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Rippl-Rónai utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Szinnyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es trolibuszok megállóhelye,
  • Nyugati pu. M (Podmaniczky utca): a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es autóbusz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye,
  • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye.

16-os, 16A és 116-os  autóbusz

Pénteken 14 óra és 22 óra között, szombaton és vasárnap 9 óra és 20:10 óra között a 16-os autóbusz a megszokottnál ritkábban, valamint a 16A autóbusz hosszabb ideig és sűrűbben közlekedik.

Szeptember 18-án, péntek 22 órától, szombaton egész nap és vasárnap az első járat indulásától 6:45-ig az MVM „Energia Futam” rendezvény miatt lezárják a Széchenyi István teret és a Széchenyi lánchidat, ezért a 16-os autóbusz mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.

Szombaton 9 óra és 22:10 óra között a 16-os autóbusz a megszokottnál ritkábban, valamint a 16A autóbusz hosszabb ideig és sűrűbben közlekedik, a 116-os autóbusz változatlanul közlekedik.

Európai Mobilitási Hét 2015

Nemzeti Vágta

MVM Energia Futam

Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál

Édes Napok Budapest 2015