Nyári nosztalgiázás a BKK-val

Idén júliusban is útra kelnek a BKK és a BKV nagy népszerűségre szert tett nosztalgiajáratai, a buszok, villamosok és trolik. A BKK idén nyáron is számos nosztalgiamenettel várja az érdeklődő közlekedésbarátokat. Az elmúlt évek során rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiamenetek most további különleges útvonalakra térnek: rendkívüli helyszíneken örökíthetnek meg a fotósok kivételes járműveket, a régmúlt szerelmesei pedig számos nosztalgia-autóbusz, -trolibusz és -villamos közül választhatnak.
C,E,ST
Július 4-én, szombaton ismét Budapest határain túlra is utazhatnak nosztalgiajárattal a régmúlt szerelmesei. Ezen a napon a C jelzésű, Ikarus 180-as nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között szállítja utasait. Július 5-én, 12-én, 19-én és 26-án  vasárnap az 1912-es gyártású, E jelzésű, favázas nosztalgiavillamos, a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között szállítja a nosztalgiázni vágyókat. Július 18-án, szombaton a C jelzésű, Ikarus 180-as nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között várja a régmúlt szerelmeseit. Július 25-én, szombaton, pedig az ST jelzésű ZiU–9B trolibusz a 70-es, a 74-es és a 78-as troli vonalán, a Csáktornya park és a Kossuth Lajos tér M (Kozma Ferenc utca) között várja az érdeklődőket.

Fotós nosztalgiajárat július 11-én

F
Július 11-én, szombaton F jelzéssel, a forgalomból több éve kivont UV,  fotós nosztalgiavillamos közlekedik az Örs vezér tere és a Bécsi út / Vörösvári út útvonalon. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak az oldal alján található űrlapon.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak. Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: https://bkk.hu/nosztalgia/ A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Budapesti Közlekedési Központ BKV Zrt.