Megújul a Kőbánya-Kispest felszíni P+R Parkoló és a KÖKI Terminál P+R Parkolóház

A korszerűsítés eredményeként a jelenleg két különálló részt alkotó külső és belső parkoló egységes rendszerként üzemel majd. A felújítást követően az önműködő sorompókkal ellátott külső területen korszerű parkolás-technikai készülékeknél lehet majd parkolójegyet húzni, és a díjat kifizetni.

Az új készülékeknél lehetőség lesz továbbá gombnyomásra élőszavas segítséget, vagy információt kérni munkatársainktól, akik továbbra is dolgoznak a KÖKI Terminál parkolóházban, ahol a parkoló bérleteket árusítják. Augusztus 8 -ától, az átalakított felszíni parkolóba is a KÖKI Terminál P+R –ben használt formátumú parkoló bérletet vezetnek be, azok egységesen mindkét parkolóban érvényesek lesznek.

Augusztus 8-át követően, ezeknek a régi – már lejárt – bérleteknek leadása, valamint a felszíni parkolóban történő parkolással kapcsolatos bérletek, illetve a letéti díjak visszafizetése és egyéb ügyek intézése átkerül a KÖKI Terminál P+R parkolóházba.

A jegyek és bérletek ára a felújítás után sem változik! Azok augusztus 8-ától változatlan áron megvásárolhatók a KÖKi Terminál P+R parkolóházban, a BKK parkoló kezelő munkatársainál.

A parkolók használata

Júliustól a felszíni parkolóban – a régi formátumú bérletek kivezetése miatt – a bérletek értékesítése csak korlátozottan „történik” (részletekért érdeklődjön a helyszínen), a  KÖKi Terminál P+R parkolóházban a bérletek az átalakítás teljes időtartama alatt változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők.  Augusztus 1-jétől 8-áig az egész külső parkoló zárva lesz, ekkor az autósok csak a KÖKI Terminál épületében lévő parkolóházat vehetik igénybe. Az átépített felszíni parkolóban fizető automatánál történik majd a díjfizetés és a parkolóbérletek meghosszabbítása.

Az M3-as metró végállomásánál található KÖKI TERMINAL bevásárlóközpontban kialakított 3 szintes parkolóházban összesen 330 férőhely áll az ügyfelek rendelkezésére, reggel 6 órától 22 óráig egyetlen BKK vonaljegy áráért tárolható egy gépjármű. Az éjszakai gépjárműtárolásra is lehetőség van éjszakai bérlettel, úgymint az éjszaka érvényes óránkénti díj kiegyenlítésével.