Június 26-ától a Széll Kálmán tér felújítása miatt több helyszínen változik a közúti forgalmi rend, a hétvégén módosul a 116-os és a 149-es busz közlekedése is

2015. június 27-én és 28-án (szombaton és vasárnap) a 149-es autóbusz

A KÖZÚTI FORGALMAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK

Változás a 149-es busz közlekedésében

  • a Fenyves utca felől a Fény utcai piac felé a Fillér utcában az Ezredes utca kereszteződéséig a megszokott vonalon, majd onnan Ezredes utca–Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Dékán utca–Retek utca felé kerülve éri el a Fény utcai piac végállomást, ezért nem érinti a Dékán utca és a Széll Kálmán tér M megállóhelyet. A terelt útvonalon a buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
    • Széll Kálmán tér M: a 22-es, a 22A és a 222-es busz ideiglenes végállomása a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri csomópontja és a Margit körút Dékán utcai csomópontja közötti átkötő úton
    • Fény utcai piac: a 116-os és a 149-es busz megállóhelye (a Retek utcában a Fény utca és a Fillér utca között).
  • a Fény utcai piac felől a Fenyves utca felé a Retek utca–Fillér utca módosított útvonalon közlekedik, majd innen megszokott útvonalán halad tovább, ezért nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót. A terelt útvonalon a buszra a 116-os és a 149-es busz Fény utcai piac megállójában (a Retek utcában a Fény utca és a Fillér utca között) lehet felszállni.

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR FELÚJÍTÁSÁRÓL

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be. A fejlesztés eredményeképpen a mai elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével pedig egyúttal – a munkák összehangolásának köszönhetően – a városrész közlekedése is megújul. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére. A 2016 tavaszáig tartó rekonstrukció több építési ütemben, esetenként kényelmetlenséggel járó forgalomkorlátozásokkal zajlik, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése több alkalommal is változik majd. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.