A BKK adott otthont az Év Esetoldója verseny döntőjének

Az Év Esetoldója versenyt 2015. június 6-án (szombaton) második alkalommal rendezték meg a Case Solvers és a Vialto Consulting közös szervezésében. A verseny döntőjének idén a Budapesti Közlekedési Központ adott otthont. A döntőben a versenyzők a BKK-nak készítettek javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy miként készülhetne fel a vállalat egy esetleges budapesti olimpiára 2024-ben. A verseny legfőbb célja, hogy megtalálja az Év Esetoldóját, azt a fiatalt, aki a tanév, valamint a döntő során a legjobb teljesítményt nyújtotta az üzleti esettanulmány-megoldás területén. A szombati döntőn három csapat versengett, melyek tagjai közül Karácsony Tamás bizonyult a legjobbnak.

A hallgatók a tanév során 12 versenyen, az ott elért helyezéseik alapján gyűjthették a pontokat, a döntőbe pedig a ranglistán legjobb helyezést elérő versenyzők nyertek meghívást, akik közül az év során összegyűjtött pontok, valamint a döntőben mutatott teljesítmény alapján hirdették ki az Év Esetoldóját.

Az idei verseny döntőjében a diákok a BKK tanácsadóiként jelenhettek meg, ahol személyesen a vállalat vezérigazgatójának, Dr. Dabóczi Kálmánnak ismertették javaslataikat. A versenyzők arra keresték a választ, hogy a vállalat miként kerekedhetne felül azokon a közlekedésszervezési, finanszírozási, valamint kommunikációs kihívásokon, melyeket egy budapesti olimpia rendezése jelenthet. Megoldásaikat a döntő folyamán egy elismert szakemberekből álló zsűri előtt mutatták be, melyben  a BKK vezérigazgatóján, Dr. Dabóczi Kálmánon kívül, Hegedüs Éva, a  Gránit Bank vezérigazgatója, Frischmann Gábor, a Vialto Consulting senior vezetési tanácsadója, Józsa Ferenc, az Extreme Net PR ügynökség ügyvezető igazgatója, valamint Jenei Miklós, az Index újságírója foglalt helyet.

A versenyzők a döntőben mutatott teljesítményükkel az elismerés mellett értékes ajándékokat is nyerhettek. Az Év Esetoldója egyéb díjak mellett egy éves BKK bérlettel és 100.000 forint jutalommal lett gazdagabb, valamint a legjobban teljesítő csapat tagjait egy éves MOL Bubi bérletettel jutalmazták. Többek között a legjobb előadó, a legjobb megoldási javaslat elkészítője is értékes nyereményekben részesülhetett az Akadémiai Kiadó, az Alinea Kiadó, a HVG Kiadó, a RaM Colosseum, valamint a Patrícius Borház felajánlásainak köszönhetően.

További információk a verseny Facebook oldalán, valamint a Case Solvers és a Vialto Consulting oldalán érhetők el.