Vasárnap óta fennakadás nélkül, teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2015. május 24-e, vasárnap óta újra teljes vonalán, fennakadás nélkül jár a 4-es és a 6-os villamos. A márciustól májusig, két hónapon át tartó pályafelújításnak köszönhetően a vonalon gyorsabban közlekednek a villamosok, ezért újra csak – klímával is felszerelt – Combinók viszik az utasokat Újbuda-központ M, illetve a Móricz Zsigmond körtér M és a Széll Kálmán tér M között. Visszaállt a közúti forgalom rendje is több Margit körúti csomópontban, továbbá a Szent István körúton és a Teréz körúton. Ugyanakkor a Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Május 24-e, vasárnap óta újra Újbuda-központ M, illetve a Móricz Zsigmond körtér M és a Széll Kálmán tér M között jár a 4-es és a 6-os villamos, mert befejeződött a vonalon az a két hónapig tartó felújítás, amely még márciusban kezdődött. A Széll Kálmán téren a villamosok a felújítás alatt álló tér Vérmező út menti oldalán, a 18-as villamos korábbi végállomásának helyén állnak meg. A 4-es és a 6-os villamos vonalán – a Széll Kálmán tér felújításával, a budai fonódó villamoshálózat vágányépítésével és a Margit híd dilatációjának garanciális javításával összehangolva – az Aradi utca és a Tátra utca között végzett vágányfelújítást a BKV. Ennek köszönhetően megszűntek a rossz pályaállapotok miatti sebességkorlátozások.

A 4-es és a 6-os villamos most felújított, és vasárnap óta újra átadott szakaszán az Oktogon M, a Nyugati pályaudvar M, a Margit híd, budai hídfő H és a Mechwart liget megállókban található jegy- és bérletautomaták már május 27-étől, szerdától újra használhatóak lesznek.

Visszaállt a közúti forgalom korábbi rendje a Margit körúton a Keleti Károly utcai, a Rómer Flóris utcai, valamint a Fekete Sas utcai csomópontoknál, valamint a Margit körútra vezető útvonalak közül a Rómer Flóris utcában, a Keleti Károly utcában és a Margit utca - Mecset utcai szerpentinen. Pesten több év után újra lehet balra kanyarodni a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra. Azonban a Török utcában, a Margit körút Frankel Leó úti kereszteződésében, a Széna téren és a Széll Kálmán téren a budai fonódó villamoshálózat építése és a tér felújítása miatt továbbra is forgalmi változásokra kell számítani. A gyalogos és a közúti forgalom jelenlegi rendje megismerhető a BKK korábbi közleményéből.